Herpesz csak attól kapható el, akinek éppen előjött?
Szia!
A herpesz az ott lappang az emberben, nem csak attól kapod el, akinek éppen kijött. Ezt tünetmentes embertől is megkaphatod könnyedén.
Én azt hallottam olyankor is ürülhet az emberből vírus, mikor éppen tünetmentes, tehát nem látszik a herpesz.
Ezért bárki bármikor fertőzhet, de nyilván akkor a legnagyobb az esély rá, ha épen hólyagos a herpesz.
De pont ezért szerintem mindenki el is kapja, úgyhogy felesleges rajta parázni. Majdnem mindnenkiben ott lappang, csak van akin soha életében ne okoz tünetet.
Nálunk a családban soha senkinek sem volt, se szüleimnek sem a bátyáimnak, soha, erre én nagy herpeszes lettem, már gyerekkoromtól kezdve. Rajtam kívül soha senki nem jött ki herpesz a családban. Soha egyetlen barátomnak sem jött ki, pedig kaptak herpeszes puszit is. Egyedül a férjemnek jött ki egyetlen egyszer életében, azóta se soha. Bezzeg én, minden évben megküzdök vele, de még hólyagokkal sem sikerül senkit sem herpesszessé tennem. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!