Rheumatoid Arthritis, lehetséges? (Krónikus ízületi gyulladás)
Sziasztok!
19/F vagyok, nem voltam még orvosnál a problémámmal, viszont érdeklődnék, hogy szerintetek, ha csak fizikai munka közben/után jelentkeznek ízületi fájdalmak az ujjaimon, csuklómon, könyökömön; akkor az lehetséges-e, hogy krónikus ízületi gyulladásban szenvedek?
Abban az esetben, ha utána hetekig pihentetem, és nem végzek fizikai munkát, abban az esetben nem is érzek fájdalmat sosem, viszont amint nehezet emelek (többször egymás után) azonnal jelentkezik a fájdalom. Jelenleg épp be is van dagadva, de le fog menni, és ismét nem fogok érezni semmit (most fizikai munkát dolgoztam), mint lenni szokott... Szóval az érdekelne, hogy ha nem folyamatos a fájdalom, abban az esetben is lehetséges, hogy Rheumatoid Arthritis?
Köszönöm!
Lehet, de nem valószínű. A rheumatoid arthritisre jellemző, hogy túlnyomórészt felső végtagot érint (viszonylag ritka a térd és a bokaérintettség), de egy igazi fellángolás általában nem múlik el pihentetéstől, mert nem mechanikai eredetű a betegség. A korod és a nemed sem jellemző (persze nem is kizáró ok).
Vizsgáltasd ki magad reumatológussal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!