Pszcihés alapon van vajon?
Lehet pszichés alapja, sőt elég valószínű, de azért kicsit a táplálkozás táján is érdemes szétnézni. Nem lehet, hogy mondjuk hétvégén olyan bőségesen reggelizel, ami beindítja az emésztőrendszeredet, hétköznapokon viszont csak alig valamit, ezért nem érzel ihletet reggel?
Pár tipp a reggelekre, hátha beválik.
- koffeinmentes kávé (ha nem akarsz igazi kávét inni). persze ha eleve kávézol, akkor ez nem nyert
- két evőkanál finom, jó minőségű olivaolaj. a jó olivaolajat nem érzed töménynek, eteti magát. ha éhgyomorra veszed be, jó eséllyel beindítja az enzimeid termelődését, ha mázlid van azt is, amitől ingered lesz egy jó trónolásra.
- kelj fel negyed órával korábban, hogy nyugi legyen, legyen időd reggel, ne kelljen kapkodni. nyugisan reggelizd meg azt, amit hétvégén reggeliznél. esetleg mindezt a kávé és az olivaolaj után :)
- ha sok kenyérfélét eszel, próbáld meg őket valami mással helyettesíteni. csíkokra vágott zsenge répa, alma, extrudált izék... sajnos a kenyérféléktől nagyon össze tud keményedni a széklet. én túrák, kirándulások után szoktam ezt érezni, hogy nem akar kijönni belőlem, pedig van minek. megárt a sok szendvics.
- ha már itt tartunk: lenmagőrleményből, útifűmaghéjból, meg ilyen magas rosttartalmú álgabonafélékből készült kenyerek is léteznek illetve süthetők. Rost, tehát szépen kipucolja a beleket, és mivel emészthetetlen, nem időzik sokáig odabent.
- sárgaborsó. néha vacsizz azt :) szintén bélpucoló
Egyébként meg a legjobb, ha leszarod (szó szerint) a munkahelyi körülményeket. Én egy forgalmas londoni vasútállomáson dolgoztam, amikor rákaptam a szójatejre. csakhogy allergiás voltam rá és ment tőle a hasam. Egyáltalán nem zavart, hogy még 30an vannak a mosdóban rajtam kívül, mert egyszerűen nem volt más választásom :D Azóta nem szorongok ilyeneken, hogy valaki hallja hogy pisilek / fosok éppen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!