Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Szívritmuszavarral lehet...

Szívritmuszavarral lehet sportolni?

Figyelt kérdés

Az igazság az, hogy kialakult 22 éves koromban egy ritmuszavar, extrasystole egészen pontosan, ami miatt nem merek mostanában sportolni. Voltam EKG, Holter és UH vizsgálaton, EKG*n nem volt eltérés, szívem is okénak tűnik, a 24 óráson 177 kamrai és 2 pitvari extrát mértek.

A 24 órás előtt volt az UH, akkor a doktonrő mondta, hogy menjek sportolni, mert sokat számít.(régen komoly sportoló voltam, elég intenzív terheléssel, de sosem voltak gondjaim)A doktornő nem látta a Holter eredményt.

Sportolhat ezzel a betegséggel? Amúgy is nagy kellemetlen és rossz érzés, amikor félreüt meg kihagy, nem akarom, hogy sportolás közben rosszul legyek, vagy valami komolyabb baj adódjon. Minden reggel 1,25 mg ConCort szedek, viszont ez nem elég, mert nem fogja meg az extrákat. (kb 1 hónapig működött)

22/F

2016. ápr. 3. 19:31
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A kardiológusoddal kéne egyeztetni elsősorban, mert én pl. félek tanácsot adni, nem akarom, hogy bajod legyen.
2016. ápr. 3. 19:40
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
kialakult 22 évesen és most 22 vagy? Mert ez egyébként simán lehet átmeneti állapot (stressz, izgatószerek), uh még nem adnék fel semmit sem, ill. olyan betegnek se titulálnálak, de kardiológus tud erre pontos választ adni. Egyébként tudni kellene, hogy mit akarsz sportolni, mert laza sportágak szerintem mehetnek, extrémmel még várnék.
2016. ápr. 3. 19:56
 3/5 A kérdező kommentje:

Igen, direkt így írtam, december kezdődött ez az egész.

Nagyon sok stressz ér mostanában, és azt mondják mások, hogy magamat hergelem és idegesítem feleslegesen(szerintem nem, mindegy)

Sporton belül futás és kerékpár.(versenyszerűen)

2016. ápr. 3. 20:01
 4/5 anonim válasza:
100%
Simán! Ez nem is vészes mennyiségű extra, volt barátnőmnek stresszes időszakában 360 körüli kamrai és 40 pitvari volt egy napon, és a doki azt mondta, belefér. Mindenkinek vannak extrái, van, akit zavar, van aki észre sem veszi, sportolj nyugodtan, terhelés hatására eltűnnek (barátnőmnek terheléses EKG-n 110-es pulzus felett megszűntek pl.).
2016. ápr. 4. 14:45
 5/5 A kérdező kommentje:
Aha, értem, köszi szépen!
2016. ápr. 4. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!