Scheuermann kóros vagy púpos hátú emberek. Mennyire nehéz az ilyen gerincproblémákkal élni?
25 éves vagyok alig tudok már járni, fürdeni, wc-zni,
a legszarabb, amikor nincs rajtam pelenka, remélem sokat tudtam segíteni.
Szia. Én 28 éves vagyok. Scheuermann kórt 3 éve diagnoztizàltàk nàlam.
Gyerekkoromban rengeteget fàjt a hàtam, derekam, és a làbaim. Éjszakànként rengeteget sîrtam. Jàrtunk orvoshoz is de mindig az volt a vàlasz,hogy nővök. Lehetett torna oràm, kéziztem,atlétikàsztam stb.. Na ugye ezeket sem lehetett volna csinàl nom ha tudom ,hogy beteg vagyok és ezért fàlyt mindig ,néha mindenem.
Vendéglàtàs lett a szakmàm. Màr 17 éves koromtól dolgoztam(anya egyedül nevelt minket) mellette esti suli. A hàtam derekam fàlyàsàt màr megszoktam munka alatt. Persze ettől sokat voltam rosszabb kedvű. 4 éve egy reggel nem tudtam kikelni az àgybol, annyira fàjt a derekam. Na akkor derült ki minden rossz. Van kettő porckorongsérvem, nyaki csigolya becsúszàs a tüdô felé. 5 ék alaku csigolya, meszesedés,schorm csomok,nyaki csigolyàim kiegyenesedtek stb. Műteni nem lehet a scheuermann miatt.szépen lassan tönkre ment a hàtam .Pesti dokihoz jàrok. Szteroid szurikat szoktam sajnos kapni lokàlisan. Van hogy 30 szuràst ( izomlazito)kapok a nyaki hàti izmokba hogy ne legyen feszes mert úgy beszokott készülni hogy a nyaki izmom nyomja az agyamba vezető eret és nem kap rendes vérellàtàst. Migrénes fejfàjàs,szédülés,fülzugas stb.. Notropil infuziora jàrok olyankor. Torna és gyogymasszazsra jàrok, hetente tőbb alkalommal. Ez igy jó neked? Segitettem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!