Az orromba vmilyen gyulladás van. A doki Medrolt írt fel 4mg. Megtudtam hogy szteroid. Félek a mellékhatásoktól. Mi a véleményetek róla?
Vannak mellékhatásai, csak akkor szedd, ha más nem használ. Az én dokim szerint a Medroltól előbb-utóbb mindenki kripli lesz, érdemes lehet ezért másik orvost keresni.
Gyakori (100-ból 1-10 betegnél jelentkező) mellékhatások:
- fertőzés (beleértve a megnövekedett fogékonyságot és fertőzések elfedését)
- kerek, holdvilágarc (Cushingoid állapot)
- folyadék- és sóvisszatartás
- emelkedett és nyomott hangulatot
- szürkehályog
- magas vérnyomás
- peptikus fekély (lehetséges gyomor-/bélátfúródással és vérzéssel)
- a bőr elvékonyodása, akné (pattanásos bőrbetegség)
- izomgyengeség; a növekedés visszamaradása (gyermekeknél)
- elhúzódó sebgyógyulás
- csökkent káliumszint a vérben
Ezek gyakori mellékhatások, szinte mindenki tapasztal belőle többet. Éhségrohamokat okoz, tíz kilókat hízik tőle az ember havonta. Felmegy az égbe a vérnyomásod, összevissza alakul a menszeszed, tele leszel ragyákkal - kb. erre készülj. De van jobb szteroid is, csak drgább, ezért b..nak felírni. ne hagyd magad, menj másik orvoshoz, vagy maszekhoz, és írass fel mást, hátha nem kell ezt a sz...rt beszedni.
Gondolom nagy mennyisegben kellett szednie..... biztosan vannak mellekhatasai en szedtem 4-6 mg ot 2-3 evig semmi bajom nincsen most ugy nezki ujra azt kell szednem mert kismamakent csak ezt szedhetem az alapgyogyszeremet nem ...
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!