Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Az orromba vmilyen gyulladás...

Az orromba vmilyen gyulladás van. A doki Medrolt írt fel 4mg. Megtudtam hogy szteroid. Félek a mellékhatásoktól. Mi a véleményetek róla?

Figyelt kérdés
16/L Milyen kihatással lehet a sportteljesítményemre?

2016. márc. 23. 20:56
 1/4 anonim ***** válasza:

Vannak mellékhatásai, csak akkor szedd, ha más nem használ. Az én dokim szerint a Medroltól előbb-utóbb mindenki kripli lesz, érdemes lehet ezért másik orvost keresni.

[link]

Gyakori (100-ból 1-10 betegnél jelentkező) mellékhatások:

- fertőzés (beleértve a megnövekedett fogékonyságot és fertőzések elfedését)

- kerek, holdvilágarc (Cushingoid állapot)

- folyadék- és sóvisszatartás

- emelkedett és nyomott hangulatot

- szürkehályog

- magas vérnyomás

- peptikus fekély (lehetséges gyomor-/bélátfúródással és vérzéssel)

- a bőr elvékonyodása, akné (pattanásos bőrbetegség)

- izomgyengeség; a növekedés visszamaradása (gyermekeknél)

- elhúzódó sebgyógyulás

- csökkent káliumszint a vérben

Ezek gyakori mellékhatások, szinte mindenki tapasztal belőle többet. Éhségrohamokat okoz, tíz kilókat hízik tőle az ember havonta. Felmegy az égbe a vérnyomásod, összevissza alakul a menszeszed, tele leszel ragyákkal - kb. erre készülj. De van jobb szteroid is, csak drgább, ezért b..nak felírni. ne hagyd magad, menj másik orvoshoz, vagy maszekhoz, és írass fel mást, hátha nem kell ezt a sz...rt beszedni.

2016. márc. 23. 21:08
 2/4 anonim ***** válasza:
Ja, és a legjobbat még nem is írtam. Egy ismerősömnek a Medrol annyira tönkretette a veséjét, hogy dialízisre, majd veseátültetésre szorult. Szóval ennyit erről a gyógyszerről.
2016. márc. 23. 21:10
 3/4 anonim ***** válasza:

Gondolom nagy mennyisegben kellett szednie..... biztosan vannak mellekhatasai en szedtem 4-6 mg ot 2-3 evig semmi bajom nincsen most ugy nezki ujra azt kell szednem mert kismamakent csak ezt szedhetem az alapgyogyszeremet nem ...

21/L

2016. márc. 31. 11:48
 4/4 anonim ***** válasza:
A Medrol durva...kérdezz meg másik szakorvost is. Mindenképpen!!!!Édesanyám szedte (sajnos neki nem volt más lehetőség) jöttek a mellékhatások sorban. :(
2016. ápr. 2. 23:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!