HPV-vel fertőzött férfi teljesen kigyógyulhat a betegségből úgy, hogy utána már egyáltalán nem fertőz?
A HPV vírusoknak sokféle törzse van. Van amelyik szemölcsöket okoz, van amelyiknek semmilyen tünete nincs csak úgy van és van amelyik elhúzódó fertőzés esetén méhnyakrákot okozhat.
A lényeg, hogy maga a fertőzés konkrétan nem kezelhető, tehát a vírus ellen nincs gyógyszer, ilyen értelemben gyógyíthatatlan, a szemölcsös fajtánál is ecsetelőt adnak, ami leszárítja a szemölcsöket, de a fertőzést nem szünteti meg, max nem látszik.
Viszont! HPV fertőzések nagyobb része spontán gyógyul, azaz az immunrendszer legyőzi, a fertőzés megszűnik és kész. Nem fertőz tovább.
A gond csak az, hogy mivel sokszor a HPV-nek nincs semmilyen tünete, fogalmad sincs ki fertőz és ki nem. Ezért kell rendszeresen rákszúrésre járni, mert ott kiszűrik a rizikós vagy rákmegelőző állapotban lévő eseteket és jó eséllyel kisebb beavatkozással nem alakul ki a súlyos betegség.
köszönöm a válaszokat!
Kedves utolsó neked különösen, épp erre vártam, hogy olyna írjon aki érintett és biztos váalszt tud! Nagyon köszönöm!!!
Lány vagyok, és nem érint sem engem sem a párom. Csupán érdeklődésből tettem fel a kérdést.
Köszi a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!