Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ez tényleg reflux?

Ez tényleg reflux?

Figyelt kérdés

Reggeli után, délelőttönként szokott a gyomrom nem kifejezetten fájni, hanem olyan diszkomfort érzésem lenni, ami enyhül, ha leülök és összekuporodok, vagy ha elfoglalom magam valamivel és erősödik ha állok. Plusz enyhe hányinger is társul mellé. Gyakran slejmes a torkom és nagyon ritkán bő, savanyú nyálam van. Délutánra többnyire elmúlik és már jól érzem magam. Nem akarok refluxos lenni, eddig soha nem volt semmi bajom, most meg hirtelen elromlik az életem? :(

Januárban történt egy elkeserítő dolog velem azóta betegeskedem, 3 hétig voltam infulenzás, most meg ez. Először azt hittem az influenza ment rá a gyomromra, de nem múlik el. :( Már emiatt is teljesen magam alatt vagyok.

21/L

2016. márc. 20. 11:22
 1/8 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül. Lehet "mikro fekély" ilyen volt nekem is, de egy sima quamatel rendszeres szedésétől elmúlt.

De lehet bélrendszeri probléma is. Nekem amikor kezdődő vakbélgyuszim volt, akkor is az éreztem, hogy a gyomrom szarakodik.

2016. márc. 20. 11:37
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem, a refluxtól nem fájhat a gyomrod. Fekély lehet. Szépen étkezz egészségesen és el fog múlni.
2016. márc. 20. 11:40
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, remélem nem reflux.

Sokkal jobban figyelek az étkezésemre, és szedek gastro-bont. Lehet a stressztől is meg hogy állandóan szomorú vagyok? Nem tudom megemészteni azt a januári dolgot. Sehogy sem megy. :( + Egy csomó dolog miatt aggódom.

2016. márc. 20. 18:41
 4/8 anonim ***** válasza:
0%

Reflux egyáltalán nem vészes betegség.

De a gyomorfekély viszont halálos is lehet, fura hogy pont a refluxtól tartasz.

2016. márc. 20. 18:47
 5/8 A kérdező kommentje:

De gyógyíthatatlan. És eszem ágában sincs minden egyes nap gyógyszert szedni meg szenvedni ettől.

A haláltól meg már nem félek, nem szeretek élni.

2016. márc. 20. 18:54
 6/8 anonim ***** válasza:
Igen,. lehet a stressztől, de ha van megemészthetetlen problémád, akkor azt beszéld ki valahogy. Nagyon sok betegség pszichés és valóban egy sima életmódváltás is segíthet.
2016. márc. 20. 19:07
 7/8 anonim ***** válasza:
0%

A haláltól nem félsz, nem is szeretsz élni de egy gyógyíthatatlan betegségtől pedig tartasz. Fura egy logika.

" eszem ágában sincs minden egyes nap gyógyszert szedni"

Nem kell gyógyszert szedni a refluxosoknak, csak normálisan táplálkozni.

2016. márc. 20. 20:56
 8/8 A kérdező kommentje:
Ja. Mert pocsék lenne eleve a tudat, hogy beteg vagyok. Mielőtt jóízűen beleharapnék valamibe véggondolni hogy mennyit fogok utána szenvedni... A kedves kis szövődményekről nem is beszélve. De biztos fura ez a logika is.
2016. márc. 20. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!