Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ez is lehet trombózis?

Ez is lehet trombózis?

Figyelt kérdés

3 napja "fáj" a bal lábam.Fenekem alatt szokott a combom meg a térdhajlatnál,de néha beszúr a vádlim is vagy benyilal a lábfejem.De van olyan mikor abszolút nem érzek semmit.Próbáltam utánna olvasni,de szinte mindenhol a trombózisba futok.Na most nekem nem olyan erős a fájdalom,nem dagadt meg,nem piros,nem fáj jobban ha behajlítom és tapintható a pulzusom a bokámnál.Mi lehet ez?Esetleg tényleg az lenne? Vagy csak ideg vagy ízület fájdalom lenne?

Előre is köszönöm

2016. márc. 14. 17:55
 1/5 anonim válasza:
Van felületes és mélyvénás trombózis. Felületes tünetei: bőrpír, meleg tapintat, érzékenység, duzzanat, kemény tapintható köteg. A mélyvénás sokszor tünetmentes, de jellemző rá a felületes vénák tágulata, a vádlifájdalom ha a lábfejedet felfelé hajlítod, láz, rossz közérzet. Azt tudni kell, hogy az embóliák 90%-a alsó gyűjtővénából, 60%-a combvénából, 30%-a medencevénából ered. Ha sokat fekszel, akkor lehet esélyed rá. Heparinos kenőccsel be kell kenni a lábszáradat, befáslizni, és véralvadásgátlót (clexane/fragmin) kell, hogy kapj, illetve fontos a szigorú ágynyugalom mellett (se Wc-re se zuhanyozni nem lehet felkelni legalább 7-10 napig) a sok folyadék bevitele.
2016. márc. 14. 20:00
 2/5 anonim ***** válasza:
Előfordulhat az is, hogy thrombosis, igen. Én belgyógyászati sürgősségi ambulancián dolgoztam, hozzánk szállították be vizsgálatra az ilyen betegeket, és sokszor találtunk olyan esetekben is thrombosist, ahol a klasszikus tünetek (meleg, duzzadt végtag) hiányoztak. Mivel a thrombosis halálos szövődménye a tüdőembolia lehet, ezért nagyon komolyan kell venni a gyanút.
2016. márc. 14. 20:45
 3/5 A kérdező kommentje:
Hát ez nem megnyugtató.Szóval akkor más szóba se jöhet.Milyen vizsgálat tudja kimutatni? Ultrahang az jó?
2016. márc. 15. 14:37
 4/5 anonim ***** válasza:
Dehogynem jöhet szoba mas, lehet csak egy sima izomhuzodas is vagy idegi eredetü fajdalom, ezt se mi, se te nem fogjuk tudni diagnosztizalni... Nem a te dolgod eldönteni, mi ra a jo vizsgalat (Doppler ultrahangot es nehol vervetelt is vegeznek D-dimer iranyaba), azert van az orvos, hogy tudja, mi a teendö! Mi azert hivtuk fel a figyelmedet, hogy a thrombosis eletveszelyes allapot, hogy ne bagatellizald el. Irany a haziorvosod!
2016. márc. 15. 15:59
 5/5 A kérdező kommentje:
Rendben!Köszönöm a váalszokat.
2016. márc. 15. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!