Trypophobia. Ezek mik? Mármint milyen betegség? Meg mik benne azok a kicsi izék?
2016. márc. 6. 20:58
1/4 anonim válasza:
Ez csak ilyen érzékeltetés, nem valóságos. Az én húgomnak is ilyen fóbiája van, ő igazából mindentől kiakad, amin gyakori, kis lyukak vannak. Pl ha a hóban vannak pici lyukak, vagy bizonyos gyümölcsök, amik tele vannak magokkal, méhkaptár stb.
2/4 anonim válasza:
De vajon mitől alakul ki? Ez kissé kamuszagú fóbia, nem olyan, mint amikor valaki a sötétben fél (nem lát) vagy a póktól, esetleg a darázstól. Én legalábbis való életben még sosem találkoztam olyan emberrel, akiknek ilyen nem reális félelme lett volna. Nem mondom, hogy nem lehetséges, csak fura.
3/4 anonim válasza:
Mint írtam, húgomnak ez a baja, nagyon is valódi. Ennek is biztosan megvannak az evolúciós okai, majd ha lesz időm, utánamegyek a szakirodalomnak.
4/4 anonim válasza:
Trypophobia a betegség neve, nekem is ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!