Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Száraz bőr a kéz/kar hajlataiban?

Száraz bőr a kéz/kar hajlataiban?

Figyelt kérdés

Az ujjaim közt és a könyököm átellenes oldalán (tehát a tricepsz és a bicepsz közti hajlatban) néha piroskás a bőröm egy darab egybefüggő kicsi foltban, de szinte mindig száraz, szinte fehérlik.

Nem viszket, nem érzem, csak a látvány a baj és ha végigsimítom a kezem rajta, érződik h. száraz..

2 éve indult, nem tudom miért, jellemzően a jobb kezemen. A bal kezemen is, de kb. 10-ed annyira. Jobb kezes vagyok.

Tudjátok mi okozhatja? Esetleg az, h. 50cm-re alszom a távhős radiátortól? De nem, mert nyáron is van...

Már 3 különböző bőrgyógyásznál jártam, mindegyik csak nézett ki a fejéből, nem tudják mi az.

Mindig felírtak olyasmi kenőcsöt, amit gyógyszerészetben kevertek ki 1 nap alatt, de nem használtak.

Egyszer egy öregasszony mondta h. lehet h. vmi gombásodás, így vettem az elleni kenőcsöt, azzal elmúlt a pirosodás, de amint elfogyott a kenőcs, ugyan úgy visszajött.

Átlag testalkatú, 90kg/190cm-es ff vagyok, 27 éves, informatikus, szóval nem találkozom vegyszerekkel. Családban nem tudok ilyesmiről h. lenne.

Természetesen naponta fürdök, lehet a víz kemény? De miért pont csak az említett területeken..

Szinte kizárólag csapvizet iszok, lehet többet kéne? Akkor is volt ilyen, amikor bubimentes ásványvizet ittam.

[link]

[link]

2016. márc. 2. 18:24
 1/2 anonim válasza:
Használsz valami általános kézkrémet, testápolót?
2016. márc. 4. 10:22
 2/2 A kérdező kommentje:
nem
2016. márc. 6. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!