Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mit csináljak, hogy végre...

Mit csináljak, hogy végre kigyógyuljak már ebből a megfázásból (? )?

Figyelt kérdés

Több, mint 2 hete tart... Először csak fáradt voltam, rossz közérzettel, a gyomrom sem volt túl jól, hányingerem sokszor volt. Aztán jött a köhögés, torokfájás. Egyszer hasmenésem is volt. Gyakran voltam étvágytalan, fejem fájt. Utána náthás lettem, ami kb. 11 napja tart+reggel rekedten kelek, köhögök. Ritkán megfájdul a nyakam jobb oldalt. A füleim gyakran bedugulnak. Köptetőt szedek (suspensio terpini) meg Nasopaxot használok, de csak nem múlik!!! Meg vagyok ijedve, sosem tartott eddig megfázásom! 2 orvosnál is voltam, de semmi egyéb.

A legrosszabb időszakban elég sok tabit beszedtem, mert aludni se tudtam: coldrex, algopyrin, kalcium, tantum verde, septofort, mebucain, cataflam, magnézium, multivitamin+sok gyümölcs, zöldség.

Mit tehetnék még?

A rekedtség és a fülbedugulás nátha miatt van? Ha a náthán túlleszek, elmúlik minden??

2016. márc. 2. 09:47
 1/3 anonim ***** válasza:

én leginkább a népi gyógymódokban hiszek.

pl egy átlagos méretű gyombért reszelj le(héjastól együtt). majd kb 2 l forró vízzel öntsd le. hagyd állni negyed órára. szűrd le és fogyaszhatod. akár citrommal akár mézzel fel lehet turbózni. és melegen kortyolgasd. emellett búj be az ágyba , meleg takarók közt. és legalább 2-3 napig pihenj.

legalábbis én akkor szoktam sokáig náthás lenni, amikor nem tudom kipihenni magam. ha legalább a hétvégét ágyban töltöd, akkor szerintem sokat javulhat a helyzet.

ja és másik dolog amit szoktam csinálni. kamillateát főzök. majd a tál fölé hajolok, fejemre törölközőt terítek. és amíg bírom ott vagyok fölötte. utána nem szabad pár óráig utácra menni, mert a hideg levegő megárthat utána.

sokkal jobb, rendesen tudom fújni utána az orrom.

nekem ezek jobban beváltak mint az orrcsepp meg a neocitrán.

de kipróbálhatod az összetört fokhagymát mézzel.meg egyéb természetes dolgokat.

2016. márc. 2. 10:18
 2/3 anonim ***** válasza:
1# vagyok. a leírt tea receptet náthásoknak ajánlom:) ha valaki csak úgy gyömbér teát szeretne inni, akkor elég kevesebb gyömbér is bele. de náthára jó szerintem,hogyha kicsit csípős.
2016. márc. 2. 10:19
 3/3 A kérdező kommentje:

Jaaa, persze azokat kihagytam, bocsi!

Szóval ezek megvoltak:

Torokborogatás

Gyógyteák (kakukkfű köhögésre, citromfű, kamilla, borsmenta) De a végén már nagyon érzékeny lettem rájuk. A sok hagymával ugyanígy jártam, égette a gyomrom.

Mézes kenyér, mézes-citromos meleg tea, C-vitamin, rengeteg folyadék, sós vizes gargalizálás...

És az ágynyugalom is megvolt, de már képtelen vagyok itthon ücsörögni. Érzem, hogy a levegőzés, séta is jót tesz.

A gyömbért ki fogom próbálni, régóta akartam!

Köszi az ötleteket, remélem beválnak. Ment a zöld.

2016. márc. 2. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!