Mit csináljak, hogy végre kigyógyuljak már ebből a megfázásból (? )?
Több, mint 2 hete tart... Először csak fáradt voltam, rossz közérzettel, a gyomrom sem volt túl jól, hányingerem sokszor volt. Aztán jött a köhögés, torokfájás. Egyszer hasmenésem is volt. Gyakran voltam étvágytalan, fejem fájt. Utána náthás lettem, ami kb. 11 napja tart+reggel rekedten kelek, köhögök. Ritkán megfájdul a nyakam jobb oldalt. A füleim gyakran bedugulnak. Köptetőt szedek (suspensio terpini) meg Nasopaxot használok, de csak nem múlik!!! Meg vagyok ijedve, sosem tartott eddig megfázásom! 2 orvosnál is voltam, de semmi egyéb.
A legrosszabb időszakban elég sok tabit beszedtem, mert aludni se tudtam: coldrex, algopyrin, kalcium, tantum verde, septofort, mebucain, cataflam, magnézium, multivitamin+sok gyümölcs, zöldség.
Mit tehetnék még?
A rekedtség és a fülbedugulás nátha miatt van? Ha a náthán túlleszek, elmúlik minden??
én leginkább a népi gyógymódokban hiszek.
pl egy átlagos méretű gyombért reszelj le(héjastól együtt). majd kb 2 l forró vízzel öntsd le. hagyd állni negyed órára. szűrd le és fogyaszhatod. akár citrommal akár mézzel fel lehet turbózni. és melegen kortyolgasd. emellett búj be az ágyba , meleg takarók közt. és legalább 2-3 napig pihenj.
legalábbis én akkor szoktam sokáig náthás lenni, amikor nem tudom kipihenni magam. ha legalább a hétvégét ágyban töltöd, akkor szerintem sokat javulhat a helyzet.
ja és másik dolog amit szoktam csinálni. kamillateát főzök. majd a tál fölé hajolok, fejemre törölközőt terítek. és amíg bírom ott vagyok fölötte. utána nem szabad pár óráig utácra menni, mert a hideg levegő megárthat utána.
sokkal jobb, rendesen tudom fújni utána az orrom.
nekem ezek jobban beváltak mint az orrcsepp meg a neocitrán.
de kipróbálhatod az összetört fokhagymát mézzel.meg egyéb természetes dolgokat.
Jaaa, persze azokat kihagytam, bocsi!
Szóval ezek megvoltak:
Torokborogatás
Gyógyteák (kakukkfű köhögésre, citromfű, kamilla, borsmenta) De a végén már nagyon érzékeny lettem rájuk. A sok hagymával ugyanígy jártam, égette a gyomrom.
Mézes kenyér, mézes-citromos meleg tea, C-vitamin, rengeteg folyadék, sós vizes gargalizálás...
És az ágynyugalom is megvolt, de már képtelen vagyok itthon ücsörögni. Érzem, hogy a levegőzés, séta is jót tesz.
A gyömbért ki fogom próbálni, régóta akartam!
Köszi az ötleteket, remélem beválnak. Ment a zöld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!