Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Extrasystole ellen mit lehet...

Extrasystole ellen mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Néha van úgy, hogy hónapokig semmi gond, aztán 3-4 egymást követő napon szinte percre pontosan mindig ugyanakkor(este nyugalmi helyzetben) dobban egy nagyobbat a szívem. Ilyenkor órákig halálfélelmem van és aludni is alig merek,mert attól félek, hogy nem ébredek fel :/ ekg-n nem rég voltam(rendben volt) és azt mondták, hogy lelki eredetű lehet a baj.általában akkor van ez amikor izgulok valami miatt
2016. febr. 27. 20:19
 1/5 A kérdező kommentje:
Valamilyen vitaminhiány okozhatja az extrasystoleket?
2016. febr. 27. 20:31
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Előfordul, hogy ilyen esetben is adnak valamilyen gyógyszert, bétablokkolót. Nem ajánlom. Én sem szedtem. Nekem sokszor volt vagy 10-12 is egy percben. Kezdetben nekem is félelmetes volt. Aztán olvastam róla és rájöttem, fölösleges izgulnom, félnem, mert attól csak rosszabb lesz. Tehát a stressz befolyásolja. Mit tehetek? Elfogadom, ha jön és ennyi. Innentől kezdett egyre jobb lenni.

Ha meg előjön, akkor átgondolom, milyen stressz van az életemben éppen, ami több gondolkodást, megoldást igényel most.

Két dolgot tehetsz:

- hozzászoktatod magad ehhez az állapothoz, megtanulod hatékonyabban kezelni a stresszelőidet, ha jön ez az ES, akkor ugyanúgy csinálod a dolgaidat és nem lovalod bele magad egyre nagyobb feszültségbe, egyszerűen az elfogadás a lényeg

- elkezded, majd folytatod a kardiológiai karrieredet, ahol jársz vizsgálatokra, gyógyszereket adhatnak, mert azt sokszor szeretnek adni, majd mellékhatások is lehetnek, amiktől ez-az problémásabb lehet még, a félelmeket fenntartod, amitől még több pszichoszomatikus betegség alakulhat ki és egyre jobban beszűkítheted az életed, a kapcsolataidat.

Nyugodtan élj és ha jön az ES, akkor rágondolhatsz, de 1 sec. múlva már folytasd ott a tevékenységedet, gondolatodat, ahol éppen tartottál. Ezt ajánlom inkább. Szép napot.

2016. febr. 27. 20:33
 3/5 anonim ***** válasza:

Nekem folyamatosan volt EKG-n derült ki és magnézium hiányom volt. Infúzión adták a magnéziumot egy óra múlva kutya bajom sem volt. Hónapokkal később derült ki de eleinte csak néha-néha éreztem rosszul magam így, ahogy te most.

Magnosolv-ot ajánlotta a belgyógyász próbáld ki! Ha javul, akkor neked is ez okozza.

2016. febr. 27. 20:49
 4/5 anonim ***** válasza:
Panangint, citromfű teát, citromfű kapszulát, Magnerót tablettát tudsz ellene szedni.
2016. febr. 27. 22:12
 5/5 anonim ***** válasza:
A 2. válaszoló jót írt. Mitrális prolapsusnak hívják és nálam is nagy szívdobbanások formájában nyílvánul meg. Annyit én is megfigyeltem,h hogy a magnézium bevitel tényleg csökkenti a tüneteket. Egyébként nekem az EKG nem jelezte ki csak az UH.
2016. febr. 28. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!