Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Fél éven belül most vagyok...

Fél éven belül most vagyok negyedjére cérnaférges. A tisztálkodásom az teljesen precíz, az ágyneműimet cserélem, kezet mosok. De még is visszajönnek kéthavonta. Mi lehet az oka?

Figyelt kérdés
Tegnap, amikor észrevettem, hogy újra vannak, egyszerűen már beletörődtem, mert tudtam, hogy úgy is újra itt lesznek. Orvoshoz csak két nap múlva fogok tudni menni, de nem fűzök nagy reményeket, úgy is csak annyit mond, hogy mossam meg a gyümölcsöt, meg minden és felír egy elég drága gyógyszert (4000 ft/6 db) Mi lehet az oka, hogy nem tudok megszabadulni tőle? Öt fős családom van, két kutyával, sem a kutyák sem a többiek nem férgesek, de én akkor miért? Mondom az orvos csak mondja a dumáját, de szerintem itt már komolyabb a dolog, van itt valaki, aki tud valami okosat mondani, amit esetleg fel tudok használni két nap múlva a védelmemben az orvosnál? Akinek már volt ilyen betegsége, biztosan érezte ezt a szégyent amit én, de nem én tehetek róla, senki sem.

2016. febr. 26. 21:28
 1/7 anonim ***** válasza:
Fertőtleníteni kell az ágyhuzatot, az ágyneműt, a hálóruhákat és a fehérneműt ki kell főzni.
2016. febr. 26. 22:07
 2/7 A kérdező kommentje:
Hey, talán nem írtam, hogy mindent megtettem? Naponta cseréltem, reggel este megfürödtem, és tényleg mindent megtettem... Itt most már nem ezen van a hangsúly, hanem az immunrendszeremmel lehet a gond, csak nem tudom, hogy mi, az orvos meg nem igazán foglalkozik vele... Csak felírja a gyógyszert...
2016. febr. 26. 22:12
 3/7 anonim ***** válasza:

A petéket nem írtja a gyógyszer csak magát az élő férgeket. Tehát fontos az időintervallum hogy mikor szeded be a második adagot.

Én a helyedben vagy két dobozzal beszednék, hetente egyszer indítanám a kúrát 3 hétig így tutira megelőzve a peterakást. A vermox nem egy káros gyógyszer.

Az orvos úgyis rádfogja hogy te vagy a béna, még akkor is ha nem.

Mert már vannak egyetemi tanulmányok hogy a férgek is egyre nehezebben irthatók mert immunisak lesznek a gyógyszerre. De innen alább sokmindent megtudhatsz.

[link]

Ui: nem lehet hogy a kajádba kerül be?

2016. febr. 27. 06:47
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Milyen féreg pontosan?

Enterobius vermicularis? Stronglyoides? Vagy valami más?

Csak a bélrendszeredben vannak, vagy szétszóródtak a testedben, pl. ki szoktak mászni a füledből, orrodból vagy esetleg fel szoktad őket kihögni, ki szoktad őket hányni?

Ha meg tudod mondani pontosan, akkor tudok adni néhány tanácsot. Nem vagyok orvos, csak sokat kutattam ebben a témában. A 6 db-os gyógyszer amit írtál az gondolom a Vermox, mivel nálunk kb csak azt lehet kapni, de az a legtöbb parazitára nem hatásos. Magyarországon nem hiszem, hogy találnál olyan orvost, aki tudna segíteni, az internetre kell hagyatkoznod.

Várom a válaszodat akár itt, akár privát üzenetben.

2016. márc. 4. 21:38
 5/7 A kérdező kommentje:
Cérnaférgek, köszönöm a válaszodat, remélem tudsz adni jó tanácsot vagy hogy miért nem tudok tőle megszabadulni, és igen vermox
2016. márc. 5. 16:41
 6/7 anonim válasza:
Ugyanígy vagyok én is! Már megőrülök a dologtól. Szedtem már Decarist és Vermoxot is de 3-4 hónapra rá mindig újra férges vagyok. Rettenetesen kellemetlen, a hangulatom is elrontja, nem mellesleges az érzet és a tudat is szörnyű. Én totál tanácstalan vagyok már.. Elkezdek majd mostmár féregirtó teákat próbálgatni.
2016. márc. 21. 01:41
 7/7 anonim válasza:
100%
Nekem is van/volt ilyen problémám . Elmentem az orvosomhoz és felírt nekem egy krémet. Amivel minden este kennem kellett vele a nyílásomat . Elmondása szerint meg akadályozza h a kis férgek kimászanak és lepetézzenek . Hatott!!!
2016. ápr. 10. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!