Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Szerintetek mennyi esély van...

Szerintetek mennyi esély van a gyógyulásra? (agyvérzés)

Figyelt kérdés
Sziasztok. Édesapám egy hete kapott agyvérzést(tipikus tünetek jelentkeztek: elferdült a szája, lebénult a fél oldala stb.) azonnal hívtuk a rohammentőt, elkezdték kezelni. Azonban az orvosok azt mondták hogy nem biztos hogy fog tudni többé járni. (emellett szívbeteg is) :'( nagyon félek hogy mi lesz apával egy 54 éves erős férfiról van szó remélem hogy felépül. Nektek családban már valakivel történt ilyen? Ha igen leírnátok nekem hogy mennyire épült fel az illető? A válaszokat előre is köszönöm. 16/l

2016. febr. 22. 00:05
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz ezt előre megjósolni. Sok mindentől függ a későbbi gyógyulás, melyik, és mekkora területe érintett az agynak, mikor kezdődött meg a kezelés (az jó, hogy rögtön), stb.

Általában lassú, fokozatos javulás várható, de gyakran nem gyógyul teljesen. Van, akinél csak egy kis "ügyetlenség" marad, más lebénul. Ha már jobban lesz, valószínű elküldik rehabilitációra, ott nagyon sokat javulnak az ilyen betegek. Legyetek nagyon türelmesek!

Jobbulást apukádnak!

2016. febr. 22. 01:01
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, mi reménykedünk a legjobbakban.
2016. febr. 22. 14:02
 3/4 anonim válasza:
100%

Lehet hogy lesznek dolgok amiket újra kell tanulnia, nekem nagyapám kapott agyvérzést 16 éve és a baloldala majdnem teljesen lebénult de csodálatos módon fejlődött egészen addig amíg a háziorvosunk azt nem mondta hogy 100% os már sosem lesz mert akkor elhagyta magát és utána teljesen felhagyott a gyakorlással. de amúgy félig meddig vissza nyerte az irányítást a lebénult oldala felett minden várakozásnál jobban. Szóval a lényeg az akarat erő és a gyakorlás. ha elhaltak agyterületek, akkor is más terület át tudja venni a szerepüket.

De ahogy az előttem szóló mondta minél gyorsabban ellátást kapott annál jobb.

Illetve nem tudom milyen gyors lefolyású volt apudnál a dolog mert ha csak lassan szivárog a vér akkor bár nehezebb diagnosztizálni de ha észre van véve sokkal kisebb károkkal kerülhet segítő kezek közé

2016. márc. 20. 11:43
 4/4 anonim ***** válasza:
Nálunk anyu anyujának volt, ő kicsit fura volt utána, ahogy emlékszem rá. A nagypapámnak pár éve volt, neki is lebénult az egyik oldala, de ő egész jól van. Vettünk neki kis gumilabdákat, hogy a tenyerébe véve nyomkodja, edzi az izmokat. Plusz vettünk jó mentás olajat, azzal masszíroztam a kezét, hogy a vérkeringést serkentse. Jobbulást kívánok!
2016. márc. 29. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!