Joó pajzsmirigy laborérték eredmény esetén kizárható, hogy baj lenne a pajzsmiriggyel?
Nem egészen.
Sok helyen pl. csak a TSH-t nézik, a T3, T4-et nem.
Vannak olyan helyek, ahol csak akkor nézik meg a T3, T4-et, ha szakorvos kéri ezt a vizsgálatot (nem háziorvos), ill. ha a TSH eltér.
Nekem is írt már ki a háziorvos TSH-t, de negatív lett. Voltak tüneteim. Majd két nap múlva sikerült újabb hormonvizsgálatot kérnem szakorvostól, de már kiegészítéssel. Kiderült, igazam volt és igaz, a TSH továbbra is jó volt, de a többi pajzsmirigyre utaló érték kóros volt.
Ha endokrinológusnál voltál, ő úgyis minden pajzsmirigyre vonatkozó vizsgálatot kiírt. Ha negatív volt, akkor egyszer még talán érdemes megnézetni. Ha ez is negatív, akkor kérni a háziorvos segítségét a fennálló tüneted miatt.
Ha nehezebb nyelned én a fül-orr-gégészhez is elmennék azért....
Amikor nekem is nehezebb volt nyelnem, első lépésben odaküldtek.
Sajnos nem igaz, amit írtatok az endokrinológusról, hogy nem csak a TSH-t nézi, és beutalót ad egyéb vizsgálatokra!
Nekem nagyon sok panaszom van, mindegyik pajzsmirigy betegségre utal, ezt a háziorvos is elmondta nekem. Az ultrahang vizsgálat is ezt megerősítette: pajzsmirigy gyulladásom van.
Alul működésem miatt a háziorvos Letrox gyógyszerrel beállította a gyógyszert úgy, hogy a TSH most rendben van. Jó TSH érték mellett továbbra is nagyon hullik a hajam, álmos vagyok, fáradékony, nehezen koncentrálok, néha szédülök, és még sorolhatnám... Vannak olyan napok, amikor képtelen vagyok dolgozni! Ez miatt a munkahelyemet is elveszítettem!
6 hónapos várakozás után sorra kerültem egy kórház endokrinológusához. Nagy csalódást okozott!
Ránézett a leletemre, amelyiken a TSH érték jó volt, majd közölte, hogy további tennivaló nincs, elmehetek!
Elkezdtem neki felsorolni a panaszaimat, de meg sem hallgatott, ingerülten szólt, hogy mivel a TSH érték jó a Letrox szedése mellett, akkor az összes panaszomat nem okozhatja a pajzsmirigy!
Most kinek panaszkodjak??
A te endokrinológusod talán nem nézte az összes pajzsmirigy értékedet és nem küldött el más vizsgálatokra, pedig egyértelmű eltéréseid vannak. Az ilyen szakorvos félvállról veszi a betegét, nem volt kedve dolgozni, kiégett vagy akármi más miatt nem foglalkozott veled úgy, ahogyan kellett volna.
Viszont általánosítottál, ami nem szerencsés. Azt írod, nem igaz amit írtunk. Ez azt jelenti, soha és semelyik endokrinológus nem foglalkozik tisztességesen a betegével. Nem látja úgy el a betegét, ahogyan az szakmai előírás.
Nálad ez sajnos nem történt meg.
Alap, hogy egy ilyen szakorvosnak ki kell vizsgáltatnia a betegét, minden szükséges értéket meg kell nézetnie, szükség esetén be kell állítani a gyógyszerelést és kontrollálni kell eltérés esetén. Szóval nálad nem igaz, hogy az orvos kielégítően kezelte a helyzetedet.
Mivel van labor-eltérésed, gyulladásod, az orvosod nem volt hatékony, így a helyedben más endokrinológust keresnék.
Sok sikert hozzá és gyógyulást kívánok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!