Cukorbetegséget az orvosok még szokták vizelet alapján megállapítani?
Vagy muszáj vért venni?
Hogyan végeztethetnék egy tesztet? Milyen orvoshoz forduljak? Előre is köszi a segítséget.
És mennyire? Tűszúrás elég? (mint az az ujjbegyes vérvétel módszer?)
Vagy "le kell csapolni" pár decilitert, és bele kell szúrni a vénába?
Én most voltam 1 hete ilyenen.
Viszel vizeletet,éhgyomorra vesznek vért(rendesen sokat mimt egy átlagos vérvétel,nem mint a vércukorméréses cseppes vér).Adnak ,megiszod a 2dl tömény cukros sz@r vizet.2 óra múlva pisilned kell és újból vesznek vért de már kevesebbet.Nekem nagyon jó lett a vérben,viszont a vizeletembwn magas lett ,de azt mondták a véreredmény a lényeg szóval muszáj a vérvétel!
15/l
Mindenki csak nézett hogy egy ilyen fiatal lány mit keres cukorvizsgálaton.Nekem apai ágon öröklõdik,és elõtte 2 héttel voltam vizsgálaton (csak egy sima ellenõrzés mivel pár évente érdemes a vérvétel),és magas lett a cukrom a koromhoz képest,tüneteim voltak (vizelésiinger,sokat ittam,szemfájdalom stb.).Így elmentünk megnézettük kiderült teljesen rendben van a cukrom,a vizelettel meg ne foglalkozzak h magasabb lett a cukrom benne.
Majd félévente egyszer végig kell csinálnom ezt a tortúrát 😧
Inkább menj el és nézsd meg mint hogy
valami baj legyen. De elõtte háziorvossal írass beutalót.
(utolsó voltam )
15/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!