Hepatitis C-sen nem fognak felvenni konyhai kisegitőnek igaz?
Figyelt kérdés
2016. jan. 28. 13:49
11/15 anonim válasza:
A hepatitis C vírus NEM terjed élelmiszerrel, szájon keresztül. Ha a véred nem érintkezik a másik személy vérével, vagy nem kerültök szexuális kapcsolatba, akkor nem tudod átadni/elkapni.
12/15 anonim válasza:
Szerintem nemi úton sem terjed, mivel az én férjem is pozitív erre a betegségre, én pedig nem vagyok az.
13/15 anonim válasza:
Valóban nem sok az esély a HCV szexuális terjedésére, de az elméleti lehetőség megvan, volt már példa ilyen terjedésre. De valóban sokan élnek házaspárként hosszú ideje úgy, hogy az egyik pozitív és a másik nem kapja meg. Azért én vigyáznék, hogy a házastárs vérével ne kerüljön kapcsolatba a vérem: ne használjatok közös borotvát, fogkefét, menstruáció alatt ne éljetek házaséletet. Bocsánat, ha mindez természetes neked, tapasztalataim szerint van, aki nem tudja.
15/15 anonim válasza:
Ja, elvághatja, és akkor mi van? A véráramba kell kerülnie a vérnek a fertőzéshez, nem máshova. És nem szűrnek erre a betegségre ilyen állásnál, hülyeségeket meg ne terjesszetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!