Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ha az agykontrollal ki lehet...

Ha az agykontrollal ki lehet gyógyítani magam (elvileg) egy betegségből, akkor meg is tudom magam betegíteni?

Figyelt kérdés
Normális, értelmes válaszokat kérnék, ha lehet.

2016. jan. 27. 17:04
 1/5 anonim válasza:
Nekem sikerült bemesélnem, hogy szervi bajom van, 3 hónapon keresztül. Lett is. Ne próbáld meg.
2016. jan. 27. 17:09
 2/5 anonim ***** válasza:

Ahhoz nem kell agykontroll. Pl ha bemagyarázod magadnak, hogy ez fáj-az fáj, meg egyébként is levert vagy, rosszul vagy, rosszul is leszek. Ha negatívan állsz mindenhez, depressziós. Ha rettegve, akkor gyomorfekélyes.

A dolgok jelentős része fejben dől el, a többi része a környezet és a genetika.

2016. jan. 27. 17:09
 3/5 anonim ***** válasza:
Helyesen tetted fel a kérdést: "Ha....." No itt a lényeg!!!!
2016. jan. 27. 17:14
 4/5 anonim ***** válasza:
Én általában ha eldöntöm hogy beteg leszek akkor az is leszek. 10ből 8 alkalommal mindig sikerül.Kb rá egy hétre mehetek az orvoshoz mert fáj a torkom.Viccen kívül.
2016. jan. 27. 17:24
 5/5 San Bernardo ***** válasza:

Mindenről ami a testben történik, az agyad értesít, és az agy dönt, de általában nem tudatosan. Az Agykontrollhoz én most inkább nem fűznék megjegyzést (de reményeket ne táplálj). Igen, ahogy fentebb írták, hajlamos vagy TÜNETEKET észlelni magadon ha sokat koncentrálsz rá (az orvostanhallgatók rendszerint "átélik" a betegséget amiről sokat tanulnak).

De van másik része is, éspedig hogy a testi (tényleges) betegségek nagy része pszichszomatikus eredetű, tehát valamilyen lelki, pszichés probléma lehet az oka. Ez nem ugyanaz, mint a fenti, ahol csak a tünetek jelentkeznek, hanem ténylegesen a betegség is. A gyomorfekély, a vérnyomás stb. ténylegesen jelentkezik pszichés alapon.

Ugyanakkor valóban, ha a hajlamod megvan egy betegségre (genetikusan), vagy a környezet, életmód ad alapot, akkor pszichésen elő tudod segíteni a betegség tényleges megjelenését.

2016. jan. 28. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!