Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Valószínűleg aranyér?

Valószínűleg aranyér?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Előre is elnézést ha túl részletesen írtam, de nagyon megijedtem. Szóval utóbbi 3 napon vastag, kemény székletem volt, nem erőlködtem de valószínű aranyerem lett, piros fáj duzzadt az ánuszom. Még sosem volt ilyenem (vettem Proktis-M kenőcsöt), de amitől igazán bepánikoltam, hogy hiába zuhanyoztam le mégis "olyan" maradt a fenekem. Ez velejárója, vagy micsoda? Bocsánat, de tényleg nagyon félek.

F

2016. jan. 20. 12:33
 1/4 anonim ***** válasza:

Nincs miért bocsánatot kérned. Most (is) mindenképpen odafigyelnék a rostdús táplálkozásra de/és megoldást keresnék arra a stresszes problémára, ami esetleg téged intenzíven foglalkoztat. A megfelelő folyadékfogyasztás is sokat segít, mert ugye a napi fél-egy liter elég sok gondot tud okozni a szervezetben, pl. kemény székletet, így a székelés megerőltetővé válhat és aranyér alakulhat ki. Az aranyér, ha kijött, sok esetben nem múlik el azonnal egy krémezés után, hanem jó darabig (akár életvégig is) érezni lehet még a végbélnél. Kidudorodás(oka)t, fájdalmat, viszketést érezhetsz, akár sokáig is egy aranyérre ható krémezés után is, pláne, ha csak ritkán alkalmazod vagy éppen neked nem az a megfelelő kence.

Most amit tehetsz: először is ne aggódj (tudom, ezt könnyű mondani, de tudod az aggodalom súlyosbítani szokta az éppen meglévő betegségeket, állapotokat), aztán naponta többször is kenegetném. Ha az egyik kence nem használ, kérj másikat a patikában. Megoldást keresnék a stresszelő tényezőimre. Odafigyelnék a rostdús táplálkozásra, folyadékfogyasztásra. Ha ülőmunkám van, akkor ülőgyűrűre ülnék, de többször felkelnék mozogni. Egyáltalán több vérkeringést serkentő mozgásformákat végeznék naponta többször is, nem fürdenék forró vízzel (amúgy sem) és fürdés közben ne ujjbeggyel, hanem teljes ujjal (így nem sérül meg a felület a körmödtől) masszírozó mozgást végeznék a végbélnél. Ez segíti a helyi jobb vérkeringést és a gyorsabb gyógyulást, ill. székeléskor ne nyomj vagy ne nyomj erősen, mert az csak fenntarthatja az állapotodat. Vannak akiknek pl. a kamillás ülőfürdő segít vagy valamilyen más ülőfürdő folyadék aranyeres panaszokra.

Gyógyulást kívánok.

2016. jan. 20. 13:18
 2/4 anonim ***** válasza:
Ezt kihagytam az előzőből: ha mindenre csak romlik a helyzet, akkor keresd fel a lakóhelyeden lévő proktológust. Ha ilyen nincs, akkor sebészetet. De bízzunk benne, a nem aggódástól, kezelésedtől, táplálkozásodtól, masszázstól, mozgástól mielőbb meggyógyulsz, orvosi segítség nélkül is.
2016. jan. 20. 13:22
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a jó tanácsokat. 2 nap hason pihenés, a sok-sok rost illetve víz és tea ivás után rendeződött az emésztésem, a különböző krémek megnyugtatták a fenekem :) Még egyszer köszönöm, hogy segítettél és próbáltál megnyugtatni.
2016. jan. 22. 12:28
 4/4 anonim ***** válasza:
Úgy látszik, igazán ügyes voltál sok mindenben, amiért ilyen gyorsan javult az állapotod. Örülök neki. Kitartás és soha többet ne legyen ezzel sem gondod. Szép napot.
2016. jan. 22. 12:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!