Az Asperger-szindrómát hol és hogyan lehet diagnosztizálni?
Nagyon sok szempontból kifolyólag alakult ki bennem az a gyanú, hogy Aspergeres vagyok. Több online tesztet is kitöltöttem, mindegyikük hasonló eredményt reprezentált. Az ilyen tesztek alatt találtam a javaslatot, hogy keressek fel egy szakembert a valós diagnózis felállításához.
Budapesten ezt hogy és hol lehetne kivitelezni? Továbbá körülbelül milyen árra kell számítanom?
Az Aspergert tényleg csak szakember tudja diagnosztizálni, az online tesztek nem megbízhatóak.
Ha ilyen gyanud van, akkor keresd meg a háziorvosodat, neki tudnia kell, hogy hol vannak olyan központok, ahol elvégzik a szükséges teszteket. De arra készülj fel, hogy nem fél óra, hanem sok esetben több nap is lehet, mire az eredményt meg lehet mondani.
Amit még tudni kell, hogy a diagnózissal nem változik igazán semmi, a legjobb esetben bejutsz egy viselkedésterápiára, ami tényleg segíthet, ha komolyan együttmüködsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!