Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Áttétes vastagbélrákról mik a...

Áttétes vastagbélrákról mik a tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Ha van/volt valakinek tapasztalata a témában, hálás lennék, ha megosztaná.

Vastagbélrákot diagnosztizáltak, a végbelet kivezették és áttétes lett a májra.

Mik a lehetõségek, esélyek? Bármilyen infot szívesen fogadok. Köszönöm!

2016. jan. 3. 23:47
 1/7 anonim ***** válasza:
76%
Schuster Lóri zenésznek is ilyen problémája van, ő - ahogy a médiából kiderül - jól van. Ha gondolod keress rá. Kitartást s gyógyulást kívánok!
2016. jan. 3. 23:54
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Két ismerősömnek volt, gondolkoztam, hogy leírjam-e, de azt gondolom, minden beteggel szemben legjobb az őszinteség. Májáttét kialakulása egészen a legutóbbi időkig nagyon rossz prognózist jelentett, a betegek várható túlélési ideje kb. 7 hónap volt. Sajnos, az én ismerőseim is ezt a statisztikát erősítették...Vannak új szerek vizsgálatban (l. pl. a link), ezek, úgy tűnik, növelhetik ezt 2-2,5 évre. Érdemes esetleg a kezelőorvossal konzultálva olyan onkológiai központba menni, ahol folytatnak ilyen vizsgálatokat.

Borzasztóan sajnálom, ez egy szörnyű és alattomos betegség, de mivel rendkívül sok embert érint, folyamatosan jelennek meg új szerek, eljárások, az egyik legtöbbet vizsgált probléma. Erőt és gyógyulást kívánok neked, mégis, ha vannak elrendezendő dolgaid, azokat intézd el, készülj fel a rosszabb eshetőségre is.

2016. jan. 4. 00:12
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Az infot is, az õszinteséget is.

Számításba vettem mindent, reálisan nézem a dolgokat, tehát nem veszek rossz néven semmit, legyen az bármilyen szörnyû.

2016. jan. 4. 00:53
 4/7 anonim ***** válasza:
55%
A legrosszabbak. Bár azt mondják, minden betegség gyógyítható, csak nem minden beteg.
2016. jan. 4. 06:53
 5/7 anonim ***** válasza:
88%
A daganat akkor gyógyítható a legjobban, amíg nincs áttét. Ilyen esetben teljes gyógyulás nem várható, de kezelésekkel évekig lehet még élni. Nem tudom melyik kórházban kezelnek, nekem közeli rokonom halt meg ilyen daganatban, mai napig bánom hogy nem vittük fel Bp-re.
2016. jan. 4. 15:41
 6/7 anonim válasza:
100%
A nagypapámnál a nyáron derült ki, vastagbél rák, 17 cm-t vettek ki neki, de nem kötötték ki. A májban, lépben és hasnyálmirigyen volt áttét. A lépet kivették, a hasnyálmirigyről leszedték a májban marat 5-6 db egyenként 0,5 cm nagyságú. 84 éves, augusztusban volt a műtéte. 80 év fölött nem adnak kemót infúzióban, szóval tablettában kapja. A 6 hetes étrend utána a durva, de ki lehet bírni. Sajnos nagy az esély az újboli kialakulásra a belekben. A máj pedig nagyon gyorsan ad tovább bárhova áttétet.
2016. jan. 17. 20:13
 7/7 anonim ***** válasza:
Szia! Hogy vagy? Remélem minden rendben és tünetmentesen!
2019. jan. 16. 23:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!