Áttétes vastagbélrákról mik a tapasztalatok?
Ha van/volt valakinek tapasztalata a témában, hálás lennék, ha megosztaná.
Vastagbélrákot diagnosztizáltak, a végbelet kivezették és áttétes lett a májra.
Mik a lehetõségek, esélyek? Bármilyen infot szívesen fogadok. Köszönöm!
Két ismerősömnek volt, gondolkoztam, hogy leírjam-e, de azt gondolom, minden beteggel szemben legjobb az őszinteség. Májáttét kialakulása egészen a legutóbbi időkig nagyon rossz prognózist jelentett, a betegek várható túlélési ideje kb. 7 hónap volt. Sajnos, az én ismerőseim is ezt a statisztikát erősítették...Vannak új szerek vizsgálatban (l. pl. a link), ezek, úgy tűnik, növelhetik ezt 2-2,5 évre. Érdemes esetleg a kezelőorvossal konzultálva olyan onkológiai központba menni, ahol folytatnak ilyen vizsgálatokat.
Borzasztóan sajnálom, ez egy szörnyű és alattomos betegség, de mivel rendkívül sok embert érint, folyamatosan jelennek meg új szerek, eljárások, az egyik legtöbbet vizsgált probléma. Erőt és gyógyulást kívánok neked, mégis, ha vannak elrendezendő dolgaid, azokat intézd el, készülj fel a rosszabb eshetőségre is.
Köszönöm! Az infot is, az õszinteséget is.
Számításba vettem mindent, reálisan nézem a dolgokat, tehát nem veszek rossz néven semmit, legyen az bármilyen szörnyû.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!