Ha lisztes ételek után puffadást és hasmenést tapasztalok, elég, ha megpróbálom kerülni ezek fogyasztását?
Menj dokihoz mindenkeppen. Lehet mas az oka, az sem mindegy hogy a glutenre vagy érzékeny vagy a buzara. Menj gasztróra, addig pedig NE diétazz.
(én glutenerzekeny vagyok, ha kerdesed van irj nyugodtan)
Szerintem pedig elég értelmes gondolat elhagyni a glutént, s ha ez elég, akkor minek a vizsgálat?
Jó, ha valaki nem akar lemondani a kenyérről, akkor számíthat, hogy a gluténre vagy a búzára érzékeny (ha van ilyen külön, ehhez nem értek), bár akkor is magának kell sütnie, a bolti gluténes cuccok szinte mindig búzásak is egyben.
2. Vagyok.
Ha akar adókedvezményt majd akkor ahhoz kell a dokitól papir. Ha elkezd diétázni és utana megy kivizsgálásra téves lesz az eredmény ezert vissza fogjak terhelni.
A gluten nem egy csunya rossz egészségtelen dolog, csak egyszeruen van aki érzékeny rá, mint a tejfeherjere, laktótra, tojásra, vagy valaki allergiás a mogyorora. Kb ugyan az.
Mas kerdes ha valaki onkentesen elhagyja mert ugy gondolja hogy egészségtelen es mas ha valakinek tünetei vannak, problemat okoz valamilyen étel.
Az allergiák és intoleranciák esetében jó lehet a problémás ételek elhagyása, a lisztérzékenység (gluténérzékenység) viszont egy autoimmun betegség, aminél lényeges a helyes diagnózis. Ez egy életet jelentősen befolyásoló állapot, amivel jól együtt lehet élni.
Mivel a lisztérzékeny ember teste a glutén elhagyása után elkezdi regenerálni önmagát, ezért célszerű a diéta megkezdése előtt elvégeztetni a vizsgálatokat, mert később már hamis negatív eredményt mutathatnak. Azt tanácsolom, hogy kérj beutalót a gasztroenterológiára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!