Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Lassan két hónapja minden...

Oláh Regi kérdése:

Lassan két hónapja minden napos fejfájással küszködök. Mitől lehet?

Figyelt kérdés
Sziasztok!! 16 éves lány vagyok. A fejfájás ha reggel felkelek már jelentkezik és mindig máshol fáj. Augusztusban volt egy rosszullétem aztán azóta minden hónapban kórházban voltam. Mindenféle vizsgálaton átestem (TSH, szemészet, 24 órás vérnyomásmérő, hasi-UH, fül-orr gégészet, szívultrahang). A mindennapos fejfájás mellett magas vérnyomással is kezelnek. Az orvsom szerint migrén, de azt mondta ha nem fog szűnni küld tovább ideggyógyászhoz.

2015. dec. 23. 10:38
 1/4 anonim ***** válasza:
Végül is minek kérdezed a szomszédasszonyokat, ha orvosi kezekben vagy ?? Sajnos a fejfájás ebben a korban szokott kialakulni. A fejfájásnak rengeteg oka lehet, a legjobb, ha az ember sajt magán kísérletezi ki a megfelelő gyógymódot. Ha csak reggel jelentkezik és felkelés után, akkor valószínűsíteni lehet a nem megfelelő vérellátást, amit egyensúlyba kell hozni. Ha tehát a nem megfelelő vérellátás okozza, akkor értágítást kell elérni, amire legjobb egy 'erős' fekete tea (citrommal), de lehet kávé is, csak az kisebb adagban. A koffein ugyanis kis dózisban agyi értágító. Hogy mennyi a kis ill. megfelelő dózis, az egyénileg változhat, ki kell kísérletezni. Napközbeni fejfájásnál szintén lehet az ok a nem megfelelő agyi keringés, ami az említett teával, citrommal "kezelhető", de ilyenkor már meg lehet próbálni szénsavas ital fogyasztását (elsősorban szódavíz vagy szénsavval dúsított ásványvíz), mert a széndioxidnak is van értágító hatása. Ha vérlemezke túlműködés okozza, akkor acetilszalicilsav tartalmú gyógyszer (aszpirin, kalmopyrin) alkalmazható, de ennek a dózisát ill. szedési módját szintén ki kell kísérletezni (mert lehet, hogy folyamatosan érdemes pl. napi 1/4 tablettát bevenni (akkor is, ha nem fáj), vagy a fejfájás jelentkezésekor 1/2-1 tablettát alkalomszerűen. Mivel ezeknek is van nem kívánatos mellékhatása, ezért csak kísérleti úton eldönthető az adagolás. Egyébként meg sokféle fejfájás-csillapító tabletta létezik, hogy kinek mi válik be, egyéni. Mindenképpen javasolható viszont a sportolásnak tekinthető intenzitású testmozgás, ami szintén tágítja az ereket. Ha van testsúly felesleg, azt le kell dolgozni. Okozhat fejfájást vérszegénység, vashiány is.
2015. dec. 23. 11:11
 2/4 anonim ***** válasza:
Csodálom, hogy még nem vagy neurológus kezében. A migrén nem mindennapos.
2015. dec. 23. 15:17
 3/4 anonim ***** válasza:
1es igen csak tájékozott a mellékhatásoktól.:) Szedj aszpirint csak majd elpatkolsz.:) VAgy gyógyszerfüggővé vállsz. Az én javaslatom, hogy búzafű port reggel éh gyomora. Jó vérnyomás csökkentő. parlagfű olyan szomjas leszel, hogy a dunát is ki iszod, de ezt csak azért szed, mert szomjat csinál, hogy napi 2-3 tiszta vized meg legyen. Patikai tisztaságú sót 12gramm naponta. Ezzel probálkoznék első körben. de minden ember más. A nők jobban só hiányosak és reggel mindig dehitrált a szervezet ezért is lehet ilyenkor fej fájás is. NEkem is ez szokot lenni, de a só víz megoldotta a problémámat.
2015. dec. 23. 17:52
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!! Egyre több módot próbálok ki rá, de eddig sikertelen. Ebben a hónapban lesz kontroll és ott eldől minden.
2016. jan. 3. 00:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!