15 éves fiam nem akar bevenni semmilyen gyógyszert, mert azt mondja, hogy mi meg akarjuk mérgezni vele. Mit csináljak?
fura tévképzetei vannak. talán ki fogja nőni. 39 fokos láznál már azért kell a gyógyszeres kezelés. a szigor mennyire válik be nála? pl azt mondani neki, hogy ha magától nem veszi be, akkor az orvos beadja és az nem lesz kellemes? ez tényleg csak példa, nincs gyerekem meg én se voltam ilyen makacs.
esetleg történt valami, ami miatt ezt mondja? 15 évesen már elég nagy ahhoz, hogy magától csak úgy kitaláljon ilyeneket.
39 fokos lázzal nem veszi be: kihívnám az orvost, vagy ügyeletet, hogy adjanak egy injekciót. Nem lehet ilyennel játszani, ha felmegy 40 fölé, bele is halhat.
Ha ez nem csak most fordul elő, gyakran vannak ilyen téveszméi, hogy meg akarjátok őt mérgezni, akkor vigyétek el egy pszichiáterhez, hogy kezelje!
Bevittem ügyeletre, mert hányt is. Azt mondták ki van száradva, írtak neki gyógyszert, kiváltottam. És ugyanott vagyunk, neki nem kell gyógyszer, inkább megfürdik. Már a testvére kiabál rá, hogy ha nem veszi be, akkor csak hányjon, meg köhögjön. Anyám meg engem okol, hogy hogy lehetek ilyen anya, hogy nem törödöm a gyermekemmel.
De egyszerüen ha a fejemre állok, akkor sem venne be egy tablettát sem. Kérdeztem, hogy miért, azt mondta, hogy a gyógyszer miatt hányt és amiatt dagadt a szája.De ez nem igaz, csak képzeli. Mondtam neki, hogy jobb volna ha kórházba kerülnél és injekciót adnának? Mire ö -jobb.
A fiadnak több esze van, mint az egész pereputtyodnak együtt!
Feltételezem, neki is van egy nyelőcső tasakja, ebből kifolyólag ágál a gyógyszerek ellen!
Kicsit jobban oda kéne figyelned a gyermeked szokásaira, cselekedeteire. Mert bizony vannak jelek, amiből megállapítható ha nyelési gondjai vannak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!