Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Örökölhettem a szívbetegséget?

Örökölhettem a szívbetegséget?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Nagyapám édesapja szívbetegségben halt meg. Nagyapám szerencsére még él annak ellenére hogy volt 3-4 szívinfarktusa. Nagyapám elképzelhető hogy a cigitől lett szívbeteg, ugyanis anno napi 3 dobozzal szívott. A kérdésem az lenne hogy én örököltem a szívbetegséget?

Vagy ez nem törvényszerű?

Előre is köszönöm szépen a válaszokat!

20/F

2015. dec. 6. 22:27
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem törvényszerű, de megvan az esélye. Az olyan rendellenességek, mint a szív-, érrendszer-, tüdő-, vércukorproblémák (és még több is, csak ezek gyakoribbak) örökölhetőek. Pontosabban a rájuk való hajlam örökölhető, ebből nem lesz feltétlenül betegség, ha odafigyelsz az életmódodra, étkezésedre. És főleg ne rettegj tőle, hogy na, mindenkit ez vitt el, akkor téged is ez fog elvinni :)
2015. dec. 7. 10:31
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszod. Egészséges életmódot folytatok a dohányzást kivéve.
2015. dec. 7. 14:54
 3/5 anonim ***** válasza:
Az növeli az örökölt hajlamot.
2015. dec. 7. 15:33
 4/5 A kérdező kommentje:
De nem feltétlenól, igaz?
2015. dec. 7. 20:37
 5/5 anonim ***** válasza:
De feltétlenül növeli a hajlamot.
2015. dec. 8. 08:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!