Létezik olyan ember akinek az évente egyszeri 2-3 napig tartó megfázáson kívül soha nincsen semmilyen baja, betegsége?
A barátnőm mindig lesajnáló megjegyzéseket tesz amikor nőgyógyászati , bőrgógyászati, fül orr gégészeti vagy más egészségügyi bajommal orvoshoz megyek.
Allergiás vagyok, nyáron sokat fújom az orromat.
Ezen is szokott szánakozni.
Megkérdezte egyszer, hogy " téged anyukádék kiskorodban nagyon óvtak a széltől is , azért lettél ilyen beteges?"
Ilyeneket mond, hogy "jaj, hogy te mennyiszer vagy beteg" meg " a te immunrendszereddel nem kéne " meg társai.
Ő 32 éves, szerintem amúgy orvosfóbiája lehet, mert nem járt még életében nőgyógyásznál, mert még sosem volt panasza és szerinte majd ráér elmenni ha terhes lesz.
Továbbá fogorvoshoz sem jár, mert még soha nem volt egy lyukas fogas sem.
Körzeti orvoshoz sem jár, mert neki nincs semmi baja.
Tény, hogy nem szokott a megfázáson kívül baja lenni.
De ez így reális, hogy egy embernek soha semmilyen betegsége nincsen kisgyerekkora óta?
Én sem voltam orvosnál 10+ éve. De ha valaki így fennhéjázik, akkor esélyes, hogy előbb-utóbb fog kapni egy pofást a sorstól valamilyen komolyabb betegség formájában. Inkább adna tanácsot másoknak, hogy hogyan legyenek ők is egészségesebbek, ahelyett, hogy lesajnálja őket.
"szerinte majd ráér elmenni ha terhes lesz" - szóval szerinte a gyermekáldás az egyetlen baj, ami elég komoly ahhoz, hogy orvosra legyen szüksége. Ez is jelzi, hogy valami nincs rendben a gondolkodásával...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!