Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » A cola rossz hatással lehet a...

A cola rossz hatással lehet a migrénre?

Figyelt kérdés
Komplikált migrénem van már több éve. Két hetente vannak rohamaim. Nagyon szeretem a kolát sajnos, és az érdekelne, hogy okozhat-e migrént a kola? Szedek rendszeresen gyógyszert, de így is vannak rohamok. Lehet, hogy a cola miatt nem szűnnek meg? Mit gomdoltok?

#gyógyszer #cola #migrén #Coca-Cola #komplikált migrén
2015. nov. 16. 16:21
 1/4 anonim válasza:
A cola semmi féle képpen se jó.... Én is nagyon szeretem a kólát...Sajnos
2015. nov. 16. 16:27
 2/4 anonim ***** válasza:
Van egy ismerősöm, férfi, ha migrénje van colát iszik és aspirint vesz be. Elmúlik neki.
2015. nov. 17. 13:51
 3/4 anonim ***** válasza:
Szerintem inkább jó hatással lehet... másra nem, de erre igen, legalábbis én így tapasztaltam. De másnál más hatása lehet... egy orvossal kéne erről beszélgetned.
2015. nov. 17. 14:09
 4/4 anonim ***** válasza:
A fejfájásnak több fajtája van, egyénileg kell kitapasztalni, hogy mikor mi használ. Ha agyi értágítást kell előidézni, akkor a szénsavas ital használ, mert a széndioxid értágító. A kolában koffein is van, az viszont dózistól függően tágítja vagy szűkíti az agyereket, így nem biztos, hogy jó megoldás, mert a pontos dózist ki kellene mérni. Ugyanakkor a koffein a vérlemezkék összecsapzódását gátolja, tehát ha ilyen okra vezethető vissza a fejfájás, akkor hasznos a koffein. Az egyik előző válaszoló felvetette az aszpirint, igen az acetilszalicilsav is a vérlemezke működést gátolja, ezért lehet hatásos a hajszálerek átjárhatóságát tekintve.
2015. dec. 15. 07:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!