Szólhatok a tanárnak arról, hogy migrénes vagyok?
Ha épp migrénes rohamom van, akkor nem tudok készülni az órákra, hiszen ilyenkor minden mozdulatra rosszabodik a helyzetem.
De az sem jó, ha aztán meg a tanár állandóan szid, hogy miért nem tanultam az órára.
Kihez fordulhatok ezzel kapcsolatban? Iskolaorvos, iskolapszcihológus, tanácsadó? Vagy egyenesen a szaktanárnak is szólhatok, hogy a migrénem miatt nem tudtam készülni?
Nagyon félek, hogy ezt nem fogadják el indoknak. Hiszen nem azért nem tanulok, mert nincs kedvem, hanem mert nem bírok, ha migrénem van akkor legyengülök, hányok, kibírhatatlanul fáj a fejem... ez ellen nemigen tudok mit csinálni, ezzel együtt kell élnem, ahogyan az orvos mondta, gyógyszer ide vagy oda.
15/L
Ahogy írod, "együtt kell élned vele". Ez bizony azt is jelenti, hogy nem használod kifogásként.
A munkáltatódat se fogja meghatni, de már az egyetemen se fog senkit érdekelni.
Tanulj folyamatosan, s akkor nem lesz katasztrófa, ha egyszer-egyszer nem sikerül miatta megtanulni a legújabb anyagot.
Egy másik migrénes
Milyen gyógyszert szedsz?
Én is pontosan ebben a helyzetben voltam. Az én tanáraimat nem igazán érdekelte, hogy romlottak a jegyeim. Párszor kérdezösködtek, hogy mi történik velem. Soha nem mondtam el nekik, mert úgy gondoltam, úgysem hinnék el, mert a migrént sokan csak egy egyszerű fejfájásként kezelik.
Ha van róla diagnózisod mutasd meg az osztályfőnöknek, és mondd el neki miből áll ez a betegség, adj egy másolat az iskolaorvosnak is. Így megtudja a többi tanár is.
Nálam sajnos csak 18 éves koromban diagnosztizálták, így addig ment a csendben szenvedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!