Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Elfeketedett az anyajegyem....

Elfeketedett az anyajegyem. Lehet baj? Előzmények lent.

Figyelt kérdés

Pár órája voltam lézeres szőrtelenítő kezelésen, amit láb, hónalj, comb területeken vettem igénybe.

Nemrég vettem észre, hogy a

combomon egy (eddig barna, lapos)

anyajegy befeketedett, és picit púpos

lett. Körülötte pár mm piros. még

sose volt ilyen sötét, nem is

változott soha a színe.

lehet baj?

az a fura h mindez pár óra alatt változott meg, mivel a kezelés előtt még nem volt fekete.

19L

2015. nov. 4. 03:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Bármilyen furcsa változás történik egy anyajeggyel, jobb megnézetni a bőrgyógyászaton. Nem veszíthetsz semmit, szaladj csak el ma szerintem! :)
2015. nov. 4. 03:29
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is rohanj a bőrgyógyászhoz, mert anyajeggyel nem szabad gatyázni.
2015. nov. 4. 04:56
 3/12 Salx Narval ***** válasza:
Illett volna tudnia a kozmetikusnak, hogy az anyajegyeket, sötétebb foltokat nem szabad lézerezni. A lézersugarakat ugyanis a sötétebb szőrszálak elnyelik és kiégetik a szőrtüszőt, a világosabbak visszaverik ez által csak a sötétebb szőrtüszőkre hat a világosabb szőrre kevésbé. Nem véletlen az, hogy a kezelés előtt nem szabad napozni, szolizni és a sötét bőrű embereknél nem is ajánlott használni, a szőkéknél viszont hatástalan lehet. Menj el dokihoz mert ki tudja mennyire roncsolódott az anyajegyed, megijedni azért nem kell valószínűleg nem fog problémát okozni de fő a biztonság. Legközelebb viszont szólj te, hogy azt a részt hagyják ki.
2015. nov. 4. 07:48
 4/12 anonim ***** válasza:

Szerintem bevérzett, ezért púpos és ezért sötét, mert a vér feltódult benne.

Nem hiszem, hogy nagyon veszélyes lenne, és bizonyára elmúlik, de semmiképpen sem egészséges ezt sűrűn eljátszani.

Ha nem múlik el pár héten belül, vagy mégnagyobb lesz, nőni kezd, akkor mindenképpen menjél dokihoz. Jobb ha lekapja.

2015. nov. 4. 09:20
 5/12 A kérdező kommentje:

Mostmár úgy néz ki mint egy seb: sebes, rücskös a felszíne, körülötte a terület össze van forrva, és kisebb lett az anyajegy, mint amilyen volt az elfeketedés előtt :/ és sajnos úgy látom, ha megkaparnám (nem akarom), ugyanúgy leesne mint egy seb!!

Mi történik ezután? visszaállhat még régi állapotába, amilyen a kezelés előtt volt?

2015. nov. 6. 06:15
 6/12 Salx Narval ***** válasza:
Senki nem tudja, akár jobb is lehet, de az is előfordulhat, hogy rosszabb. Minden esetre ne piszkáld had gyógyuljon magától, ha rosszabbodna az állapota, vagy ha nőne azonnal menny orvoshoz, ez nem játék, nem véletlen írom. Az sem ártana, ha szólnál róla a szüleidnek, tudom, hogy felnőtt nő vagy, én viszont egy hasonló korú lány apja.:D
2015. nov. 7. 15:46
 7/12 anonim ***** válasza:

Az anyajegyes területet ki kell hagyni a szőrtelenítési buliból minden esetben.Ezt tanultam anno,mint kozmetikus.Nem ebben dolgozom,hanem patológián,ahová a leoperált anyajegyek is kerülnek.Gyorsan levetetném.

Egyébként a kozmetikus nagyot hibázott.

2015. nov. 10. 20:05
 8/12 A kérdező kommentje:
utolsó: akkor ez már biztos nem fog helyrejönni?
2015. nov. 10. 23:31
 9/12 A kérdező kommentje:

ma sajnos leesett az elszáradt, elfeketedett anyajegy, helyén egy halványbarna folt maradt. ez normális?

(bőrgyógyászhoz időpontra még várnom kell)

ami felháborít, h a kozmetikus (aznap írtam még neki a kezelés után este, ahogy észrevettem h fura lett) azt állítja h kihagyta az anyajegyem. eddig soha semmi gond nem volt egyik anyajeggyemmel sem, ez aznap történt, és más behatás nem érte a bőröm, csak a lézeres kezelés.

2015. nov. 17. 23:36
 10/12 Salx Narval ***** válasza:
Remélhetően ennyivel megúsztad. Ha lézerrel eltávolítanak egy anyajegyet kb ugyan ez tapasztalható, talán idővel teljesen eltűnik. Addig nincs okod pánikra amíg nem növekszik. Valószínűleg ezzel már a bőrgyógyász sem csinál semmit de azért menj el a biztonság kedvéért. Tényleg felháborító a kozmetikus hozzáállása, azért egy bocsánatkérés a minimum lett volna részéről.
2015. nov. 18. 02:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!