Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Van olyan akinek pajzsmirigy...

Van olyan akinek pajzsmirigy alulműködése van és mégsem hízott el?

Figyelt kérdés
2015. okt. 29. 22:28
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Igen! Ha rendesen szeded a pajzsmirigy hormont, akkor egyáltalán nem szabad, hogy látszódjon rajtad! Én 19 éves korom óta vagyok pajzsmirigybeteg, és sose voltam mellette elhízva. Most 35 éves vagyok, 168 cm és 56 kg. Van elég sok ismerősöm, akinek ugyanez a betegsége, ugyanannyi köztük a kövér mint a sovány. Szerintem inkább attól függ, mennyit esznek és sportolnak, vagy alapból milyen a genetikájuk.
2015. okt. 29. 22:46
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ! Nem vagyok elhízva, csak annyi rossz dolgot olvastam már ezzel kapcsolatban, hogy kicsit elkeseredtem. A gyógyszer szedést pedig nagyon komolyan betartom!:)
2015. okt. 29. 23:07
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nagyon ingadozik a tsh értékem 35-45 között szokott lenni ha felugrik. Letroxot szedek, 16 éves korom óta van pajzsmirigy alulműködésem. 165 cm vagyok, 52 kg.

Mikor először voltam endokrinológusnál szólt hogy nagyon vigyázzak a súlyomra, figyeljek az étkezésemre és sportoljak. Betartom :-) így nincs is gond.

2015. okt. 30. 08:40
 4/4 B.Ági ***** válasza:

Nekem úgy derült ki, hogy a pajzsmirigyem alulműködik, hogy egy laborvizsgálat véletlenszerűen kimutatta, hogy 20 a TSH-m. Semmi tünetem nem volt. Azóta Letroxot szedetnek velem. Most viszont több tünetem is lett. Igaz, hogy nem híztam meg de székrekedésem van, nem tudok rendesen aludni /holott azelőtt ragyogóan tudtam aludni/, hullik a hajam. Már azon gondolkodom, hogy elhagyom a Letroxot.

Az orvos azt mondta, hogy nincs más gyógyszer és szedjek hashajtót meg altatót.Hát én egyiket sem akarom.

2015. nov. 12. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!