A bőrgyógyászaton másfél hónap a receptre a várakozási idő, mit tudnátok ajánlani alternatívaként?
Igen, a gyógyszertári kencéket nagyon ajánlott hűtőben tárolni. Az enyém is ilyen. Semmilyen tartósítószer nincs bennük.
Ha eljutsz a dokihoz, kérdezd meg tőle, hogy mi van a kenőcsben. Ha nem nagy dózisú a szteroid (már ha van benne), akkor lehet hosszabb ideig is használni. A direkt szteroidos kenőcsök a problémásak. Ezeknél külön fel is hívják a figyelmet arra, hogy maximum csak pár hétig használhatóak, aztán szünetet kell tartani. Van olyan is, hogy valami alap kenőcsbe kevernek szteroidot, azokban kevesebb a hormon.
De lehet épp cink-oxidos kenőcs is, vagy valami hűsítő krém az irritáció ellen. Szóval sok minden.
Mondjuk 2000 pénz vényre elég húzós ár :S
Pl. itt jól leírják:
Mondom, nem biztos, hogy szteroidos a krém, amit az orvos felírt neked; ha folyamatosan kell használnod, valószínűbb, hogy nem az, de érdemes utánanézni.
Én használtam Elocomot jópár éve, meg olyan gyógyszertári kencét, amiben volt Elocom is, nekem a lelkemre kötötte az orvos, hogy makszimum 2 hétig, pontosan oda kenni, ahol az ekcéma zajlik, aztán mossak kezet, ha a tünetek elmúltával csak sima hidratáló krém vagy testápoló. Az ekcémára nagyon bevált, de persze betartottam az utasítást.
Azt azért még egyszer leírom:
Nem biztos, hogy szteroidos a kenőcs. Látatlanban ezt ugye nem dönthetem el (senki sem). Ezért mondtam, hogy kérdezd meg majd tőle. HA szteroidos, nyugodtan megkérdezheted tőle azt is, hogy nem lesz-e probléma abból, ha huzamosabb ideig használod (netalán állandóan). A keverék nem kell feltétlenül azt jelentse, hogy szteroid van benne. Szteroid helyett pl. kalcineurin-gátló is lehet a krémben/kenőcsben, ami nem szteroid. Itt írnak róla:
(Nem tudom, hogy atópiás dermatitiszed van-e, de a kezelés hasonló lehet.)
Szóval nem kell begyulladni, kérdezd az orvost :-)
Én sokáig használtam Elocomot, de mivel szteroidos, muszáj volt abbahagynom, azóta figyelek az étkezésemre + halolaj kapszula + Alliderm fokhagyma gél.
Egy kismama ajánlotta anno a gélt, mert neki a babája volt nagyon ekcémás, és tényleg használt nálam is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!