Mi lehet ez a szívemmel?
Figyelt kérdés
Hetente 1-2 alkalommal érzek pici rohamokat. Olyan, mintha majd ki akarna ugrani a szívem a helyéről, nagyon hevesen dobog.Ehhez társul amolyan súlytalanság érzett, ájulás közeliség. Két éve mikor terhes voltam, elküldött a háziorvos kardiológiára, mert rendre tachykardiát látott az EKG-n. A kardiológus azt mondta, hogy ez semmiség. Akkor nem is éreztem semmit, csak a gép mutatta ki. Nem voltam akkor túlsúlyos, most viszont igen, eléggé. Természetesen felkeresek ismét egy orvost, csak érdekelne, más tapasztalt-e hasonlót. 27 éves vagyok.2015. okt. 1. 21:58
1/4 anonim válasza:
Vérnyomásod mennyi? A pulzusod méregesd. Kell szedni a szívritmusra gyógyszert. Csináltattál szív ultrahangot?
2/4 A kérdező kommentje:
A vérnyomásom normális mostanában. Pár éve, még középiskolás koromban voltak vele gondok, nagyon alacsony volt, 90/60 sokszor, de az orvos azt mondta, csak hirtelen nőttem. Gyógyszert nem szedek. Két éve a terhesség alatt a kardiológus csinált szívultrahangot, de ártalmatlan tachykardiának mondta. Nagyon rémisztő ez a dolog,de próbálom magam nyugtatni ilyenkor, mély levegőt veszek és néhány másodperc alatt elmúlik.
2015. okt. 1. 22:10
3/4 A kérdező kommentje:
Megnéztem a papírjaimat. Ez állt rajta: Inferior T neg. miatt kéri a háziorvos a vizsgálatot. A kardiológus megállapítása: Tachykard szívműködés, de teendő nincs.
2015. okt. 1. 22:17
4/4 A kérdező kommentje:
Azért gondolom a súlyosabb rendellenességeket kiszűrte volna az ultrahang, így lehet, hogy tényleg "csak" tachykardia, ami kellemetlen, de nagy teendő nincs vele. Elég stresszes életmódot élek sajnos, emiatt is híztam el, nem figyeltem magamra. Azt hiszem, ideje lesz életmódot váltani és kicsit lassítani.
2015. okt. 1. 22:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!