Miért van 3 éve hasmenésem?
Üdv!
3 éve rendszeresen megy a hasam. Próbálkoztam már mindennel, volt, hogy több hónapig semmi tejterméket nem ettem, csak laktózmenteset, lisztmentes diétát is tartottam, de semmi.
A hasfogók már nemigen hatnak, 4-5-öt is be kell vennem.
Van olyan időszak (2-3 hét), mikor tünetmentes vagyok, utána minden előjel nélkül "megindul" a roham.
Nem kell szerintem taglalnom, hogy ez mennyire ront az életminőségemen... hosszabb sétákra is csak félve megyek, illetve munkahelyen is kellemetlen.
Orvosnál voltam, vérvételen is, 1-2 érték alacsonyabb/magasabb, de nem sokkal, szóval azzal nincs gond. Gasztroenterológussal is beszéltem, írt fel néhány gyógyszert horribilis összegért, ám az sem segített.
Tükrözésre viszont nem akartam elmenni...
Van valakinek hasonló problémája?
3 éve egyszer csak elkezdődött, és azóta sem tudok mit tenni ellene.
Köszönöm a válaszokat, trollok kérem, kerüljenek!
N/20
Nem gyógyítást várok! Úgymond "sorstársakat", akiknek van/volt ilyen, hogy teljes étrendváltoztatással meg lehet-e ezt oldani, illetve milyennel.
Nem igazán bízom az orvosokban, akik állami kórházban vannak, sok rossz tapasztalatot hallottam.
A magándoki meg 40ezerért csinálná meg + a kis beszélgetések 10e forint/20 perc.. stb.
Szia! Hasonló helyzetben voltam/vagyok, voltam vele kórházi kivizsgáláson is, ahol jól rám ijesztettek, hogy daganat is lehet. Rettegtem a tükrözéstől, de rászántam magam, klinikákon vénás kábításban megcsinálják, nem fáj egyáltalán. Végülis nem találtak semmi igazi okot, tele akartak nyomni szteroiddal, nem szedtem be. Egy gyógyszertárban a gyógyszerész adott Bolus Adstringenst és hozzá valami ásványpótlót, pár nap alatt rendbejöttem. Azóta rájöttem, allergiás vagyok a 3 az 1ben kávéra, ha azt iszom, akkor mars :)
De a tükrözést mindenképpen csináltasd meg, a magad megnyugtatására. Gyógyulást neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!