Ez lehet reflux?
Igen, ez tipikusan refluxos tünetegyüttes.
Sajnos kerülnöd kell azokat ételeket, amelyek problémát okoznak. Lefekvés előtt pláne ne egyél olyat, mert gyomorégésed lesz, vagy böfögnöd kell éjjel, és azért nem tudsz aludni. Puffadtan sem könnyen jön álom a szemre.
Nálam ilyen étel a nagyon zsíros tej és hús, a nagyon olajos rántott és sült ételek, a paradicsom, a hagyma, a vörösbor, a kóla stb. Figyeld meg, hogy mit eszel, az milyen reakciót vált ki benned! Emellett táplálkozz mértékkel, mert ha túl sokat eszel egyszerre, vagy étkezés után fejenállsz, szintén nem segít a refluxos tünetek elkerülésében.
Azért együtt lehet élni vele, csak oda kell figyelni. A nagyon zsíros és olajos kaják amúgy sem egészségesek, és megterhelik az egészséges gyomrot is.
Nekem egyedül a paradicsom és a hagyma hiányzik. Pedig mennyire szeretem a paradicsomos káposztát!...
Egyébként ezzel a "diétával" a "hányásos böfögéseket" radikálisan lecsökkentettem. Régebben előfordult havonta kétszer is, ma már az évi 2 is ritka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!