Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ez lehet reflux?

Farkas Évi kérdése:

Ez lehet reflux?

Figyelt kérdés
Régebben is volt ilyen velem. Vissza visszatérő problémám,hogy nem mindig de van amikor felböfögöm a a gyomorsavat és nagyon marja az egész torkomat. Voltam már nemrég orvosnál savlekötőt írt,elfogyott most megint van bőséggel savam. Ittam már szódabikarbónát de nem használt sajnos. És reggelente ég a gyomrom. Köszönöm előre is.
2015. aug. 1. 18:01
 1/4 anonim ***** válasza:

Igen, ez tipikusan refluxos tünetegyüttes.

Sajnos kerülnöd kell azokat ételeket, amelyek problémát okoznak. Lefekvés előtt pláne ne egyél olyat, mert gyomorégésed lesz, vagy böfögnöd kell éjjel, és azért nem tudsz aludni. Puffadtan sem könnyen jön álom a szemre.

Nálam ilyen étel a nagyon zsíros tej és hús, a nagyon olajos rántott és sült ételek, a paradicsom, a hagyma, a vörösbor, a kóla stb. Figyeld meg, hogy mit eszel, az milyen reakciót vált ki benned! Emellett táplálkozz mértékkel, mert ha túl sokat eszel egyszerre, vagy étkezés után fejenállsz, szintén nem segít a refluxos tünetek elkerülésében.

2015. aug. 1. 18:15
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Ennek nem örülök.
2015. aug. 1. 18:28
 3/4 anonim ***** válasza:

Azért együtt lehet élni vele, csak oda kell figyelni. A nagyon zsíros és olajos kaják amúgy sem egészségesek, és megterhelik az egészséges gyomrot is.

Nekem egyedül a paradicsom és a hagyma hiányzik. Pedig mennyire szeretem a paradicsomos káposztát!...

Egyébként ezzel a "diétával" a "hányásos böfögéseket" radikálisan lecsökkentettem. Régebben előfordult havonta kétszer is, ma már az évi 2 is ritka.

2015. aug. 1. 20:50
 4/4 anonim ***** válasza:
Menj vissza a háziorvoshoz, a szódabikarbóna ilyenkor nem elég, protonpumpa gátlót kell szedni, de előtte ki is kellene vizsgálni, hogy valóban reflux miatt van-e.
2015. aug. 2. 08:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!