Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ez betegség, vagy micsoda?

Ez betegség, vagy micsoda?

Figyelt kérdés
Az a bajom, hogy félek a sötétben pedig már nem vagyok kisgyerek, mégis mindig meg kell fordulnom, hogy nincs e mögöttem valaki, és miközben kint vagyok azon töprengek ha most valaki elő jönne a sötétből felém mit tennék.. . Régebben néztem horror filmet, de ma már messziről kerülöm. Van hogy néha beképzelek hangokat, és ha egyedül vagyok otthon sokszor kell bejárnom a szobákat nincs e rajtam kívül bent még valaki. Ez normális? 17/l
2015. júl. 21. 23:56
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem. Ez nem normalis szerintem... Ha bar lany vagy igy en megertem felelmed. De ha ez vigasztal en is felek valamennyire a sotetben. En mindig mielott sotet lenne kulcsra zarom az ajtot. Ablakokat be csukom bukora. Es mikor alszom fejemre huzom a takarot vagy amivel takarozom. Es csak ugy birok el aludni ha jol be van szorulva a szelei alam. (Ha a tv kivan kapcsolva) ha be akkor tudok anelkul is aludni. 18/f
2015. júl. 22. 00:04
 2/7 anonim ***** válasza:

Ez fóbia. Barátkozz a sötéttel. Megpróbálkoznék azzal, hogy fekszem az ágyamban, a kezem az éjjelilámpán van, csak az világít. Lekapcsolom, a sötétben - ahogy hozzászokik a szemem - megpróbálok kivenni a környezetemben lévő tárgyak körvonalait. Ha nem bírod, felkapcsolod a villanyt.

Ha nincs zaj, csak kívülről szűrődik be valamennyi, egy ilyen félsötét/sötét szoba rendkívül megnyugtató tud lenni. A sötétben önmagában semmi veszélyes nincs, és ne feledd, ha te nem látsz, téged sem láthatnak. A sötét a barátod.

2015. júl. 22. 00:05
 3/7 anonim ***** válasza:
Majd kinövöd. Érettebb leszel, akkor már nem fogsz. Egyenlőre ez érthető. Nincs mitől aggódni. Hozzá fogsz szokni.
2015. júl. 22. 00:07
 4/7 kittikehh00 válasza:
Ez nem betegség. Az én 43 éves férfi unokatestvérem is majrézik a sötétben, ezt le kell küzdeni még fiatalkorban, hát ő nem tette.
2015. júl. 22. 00:15
 5/7 A kérdező kommentje:
És ha legyőzöm a sötétségtől való félelmem akkor a halál félelmet is?
2015. júl. 22. 00:51
 6/7 anonim ***** válasza:

kedves második! Azért ez nem teljesen igaz: ha te nem látsz, téged sem láthatnak. A sötét a barátod.

Ha te valamit nem látsz, attól ők még láthatnak pl éjjellátó szemüveggel. :D stb :P

2015. júl. 22. 01:18
 7/7 anonim ***** válasza:

"És ha legyőzöm a sötétségtől való félelmem akkor a halál félelmet is?"

Nem, de a kettő valamilyen szinten összefügg. Félelem az ismeretlentől, a "sötétségtől". A halálfélelem a legerősebb mind közül, azt a legnehezebb legyőzni.

2015. júl. 22. 09:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!