Fejbőr ekcémára tanács? Voltam bőrgyógyásznál, írt fel sampont meg hajszeszt de nem sokat segít. Piros a fejbőröm és viszket, néha elviselhetetlenül. Uriage sampont és sprayt használok pluszba. Valakinek tapasztalat, ötlet?
Én több mint 10 évet szívtam ezzel, végig jártam több bőrgyógyászt aztán nem rég (egy másik orvos tanácsára) találtam egy normálisat. Ő felírt Lendin tablettát. Napi kettőt szedtem és három nap alatt elmúlt, ami 10 éve makacsul meg volt. Fejbőröm is azóta rendben van.
Ekcémásnak amúgy nagy hülyeség a hajszesz a szárító hatása miatt (gombásodásra jó).
A ricinus megint nem jó ekcémára. Ha nem is ront rajta (lehet), de javítani se fog rajta.
Kínomban legutóbb már babasampont vettem, DM sajátmárkásat és nem hittem el, de semmi viszketés, vakarózás, pirosság. Nagyon olcsó, szóval ha nem próbáltad még, adj neki egy esélyt. Egyébként rá is van írva, hogy felnőtteknek gyakori használatra is jó. :) Borzasztó nehéz kimosni, nem ígér volument, fésülhetőséget, meg csodát és talán picit zsírosít is, de inkább ez, mint a vakarózás és a kérdő tekintetek.
Hosszútávon egyébként a kiváltó ok kiiktatása segít. Ha csak fejbőrön jelentkezik, akkor valószínűleg kontaktekcéma lehet. Tartósító, illatanyag, színezék, habzóanyag, bár ha fested a hajad, arra gyanakodj elsőként. Ha valami belső oka van, az testszerte okoz tüneteket általában. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!