Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mit tegyek, hogy könnyebben...

Mit tegyek, hogy könnyebben el tudjam viselni a vérvételt? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Most nevezhettek gyávának vagy akármi, de egyszerűen rettegek a vérvételtől. Nincs tűfóbiám, mert az oltás az semmiség. Ráadásul a fogszabályzó miatt ki kellett húzni 4 fogamat, az orvos vagy 10 helyre szúrta be a tűt még a vér ízét is éreztem mégsem lett semmi bajom. Simán kimentem a saját lábamon a rendelőből. Többször voltam már vérvételen, de egyre rosszabb lett. Közbe és utána nem kaptam levegőt, szédültem, hányingerem volt és le kellett feküdnöm. Nemrég mondta az orvos, hogy vérvételre kell mennem és nem tudtam neki felelni semmit, mert akkor elsírtam volna magam. Azóta is sírhatnékom van ha eszembe jut, kiver a víz, elkezdek remegni és görcsbe rándul a gyomrom. Sokkal komolyabb dolgoktól sem jön rám ekkora pánik. Tényleg nem tudom mit tegyek, de úgy érzem még a váróban rosszul leszek, mielőtt bármit csinálnának velem.

2015. júl. 6. 20:32
 1/6 anonim ***** válasza:
Az egyik barátom nekem is ilyen, mint te. Volt,hogy el is szédült,de lefektették ott benn valamilyen padra. Ne nézz oda, sőt próbáld valahogy a gondolataidat is elterelni. Nálunk az asszisztens mindig beszélget a pácienssel. Engem is mindig kérdezget,hogy mi újság,stb, de mondjuk ismerem is. Viszont ha nem ismered, akkor az kicsit más. Ne nézz oda. Kérj meg valakit, hogy kísérjen el, vigyetek innivalót, ennivalót. Lélegezz mélyeket. Ha érzed, hogy szédülsz, akkor rögtön ülj le. Hajtsd a fejed előre az öledbe vagy feküdj le. Ne szégyelld. Nem vagyunk egyformák. Bátorság!
2015. júl. 6. 20:49
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Igen, én is mindig ezt próbálom és van is aki elkísérjen. Valahogy csak túl leszek rajta. :)
2015. júl. 6. 22:12
 3/6 anonim ***** válasza:
Közvetlenül vérvétel előtt igyál meg 2-3 pohár vizet.
2015. júl. 6. 23:37
 4/6 anonim ***** válasza:
folyamatosan igyál előtte legalább fél litert
2015. júl. 7. 10:24
 5/6 szamo77db ***** válasza:
Ha lehetőség van rá, kérd meg, hogy lefeküdhess a vérvételhez. Fordítsd el a fejed, ne nézz oda. Egy szúrás a karodon és kész. Ha nincs lehetőség arra, hogy lefeküdj, akkor is jól fordítsd el a fejed, hogy ne láss az egészből semmit. Meglátod, hamar túl leszel rajta!
2015. júl. 7. 15:56
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2015. júl. 7. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!