Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Melyik szindróma vagy betegség...

Melyik szindróma vagy betegség lehet ez?

Figyelt kérdés

Előre leszögezném, hogy amit itt most leírok, pusztán kíváncsiságból teszem, és semmiféle bántó akarat nincs a kérdés mögött; sőt, inkább "egészséges" érdeklődés, ugyanis egyszer szeretnék orvos lenni :))

Régóta látok a városunkban egy középkorú nőt, aki hát... elég érdekesen néz ki. Egy-egy kezén két-három ujj van, máshol csak egy kis csonk; napszemüveget hord télen is (gondolom, valami anyagcserezavar vagy ilyesmi miatt gyengébb a szeme), az orra keskeny és kicsi, az ajkai lebiggyednek (nem merném biztosra mondani, de mintha foga sem lett volna), előreálló homlok és állkapocs. Nemrég láttam vele két gyerkőcöt is, akik ugyanezeket a "tulajdonságokat" hordozták. Normál testmagasság, de a megszokottnál jóval vékonyabb végtagok jellemzik őket. A nőt egyszer hallottam már "beszélni", de ez nem is beszédnek volt nevezhető, hanem inkább "hangkiadásnak".

Szívszorító volt őket így látni, nagyon megsajnáltam őket, amikor láttam így együtt őket. A kisfiúk egyébként nagyon aranyosak voltak, de hiába gondolkoztam rajta, hogy mi lehet ez a velük született rendellenesség, biztosra veszem, hogy nem lehet rajtuk segíteni...

Azért gondoltam, hogy ez valamiféle betegség lehet, mert szerintem anya és kisfiúk lehettek, tehát valamilyen módon öröklődhetett, de nem vagyok benne biztos; azért szeretném megkérdezni, hogy betegségnek tekinthető-e, vagy csak valami véletlen rendellenesség.

2015. júl. 6. 15:24
 1/1 anonim ***** válasza:
Talán szisztémás sclerosis.
2015. júl. 6. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!