2 napja szálltam le repülővel, de még mindig nem dugult ki a fülem. Mi ez?
Figyelt kérdés
Rutinos repülő vagyok, többszázszor repültem, de most jöttem haza valahonnan, és valamiért - lehet, hogy túl hirtelen ereszkedés miatt - nagyon eldugult a fülem. Persze a szokásos "orr befog és fúj" az segített, kidugultak, de másnap reggelre visszajött. Ez a fújás segít pár percre, de aztán visszadugul. A szokványos füldugulás lenne, akkor nem tudom, hogy ez a nyomáskiegyenlítés miért segítene. Egyszerűen nem is értem a jelenséget. Ha ilyen füldugulásom volt repülés után, az maximum fél óráig tartott, és ez a harmadik nap. Persze vasárnap, nehogy orvoshoz tudjak menni... Szóval mi lehet ez?2015. júl. 5. 09:07
1/3 anonim válasza:
Ugyanez történt velem a legutóbbi repülésemkor. A dugulás tartósnak bizonyult. Nekem eltartott vagy egy hétig, elmentem a dokihoz és fülcseppet írt rá. Azzal magyarázta a dolgot, hogy aki sokat repül és van akár egy pici hajlama fülbajokra, annak a repülés fel-felerősít gyulladásos állapotokat, amiket pl huzat okoz, és észre sem vennéd normál esetben. Mivel a repülés rátett egy lapáttal, ezért ez most így előjött. Ez az én tippem a saját tapasztalatomból kiindulva. Azért azt nem tanácsolom, hogy nekiess bármilyen vény nélküli cuccal, mutasd meg dokinak, de valószínűnek tartom, hogy pici gyulladásnál nem több.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a részletes választ!
2015. júl. 5. 10:11
3/3 anonim válasza:
Nekem is volt már ilyen. Amikor kicsit meg voltam fázva. Miután leszálltam napokig nem hallottam. Aztán persze elmúlt magától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!