Mennyire veszélyes a vérvételem eredménye?
Tegnap voltam vérvételen mert mostanában sokat fáj a fejem. Eltérések:
vörösvérselyt süllyedés 25 lenne az egészséges nekem 30.
C reaktív protein 5 helyett 8,08
Vas a minimális 10 helyett 8,7
transzferrin telítettség 16 helyett 12 %
MCV 81 helett 79,8. V
izeletemben a fehérvérsejt pozitivat mutatott,
laphámsejt 25 helyett 35 db,
FVS 6 helyett 20 db.
Mutasd meg dokinak.
Vashiány az biztos. De nem vészes mivel nem írtad milyen a hemoglobin értéked, azaz vérszegénység még nem alakult ki.
Vérsüllyedés valamilyen gyulladásra utal, ez szintén nem súlyos, mivel akkor a vérben a feherversejt sok lenne.
Vizeletben a feherversejt hugyuti fertőzésre utal ha jól tudpm, baktérium nincs a vizeletedben? Nekem is 20 volt a vizeletben, egyébként egy keresztes volt csak a baci de egy doboz augmentin után rendbe is jött.
Nem rossz egyébként a verkeped, de mutasd meg dokinak. Vas kell majd és rengeteg folyadék ami tisztitja a vesét, lehet kapsz antibiotikumot is.
Igen az antibiotikum a felfázásra és a vorosversejt sullyedesre van.
Azért valami vénynélkuli vasat szedhetnél. Béres csepp az jó, van benne bőven. Nincs nagy elteresed de azért csak kevesebb, így idővel csak a verszegenyseg alakul ki. Ennyi eltérés szerintem nem okoz fejfájást, azzal menj tovább. Fül orr gegeszet, aztán onnan beutalnak ahova szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!