Vakbel utan mikor sportolhatok?
Sziasztok!
1 hete mutottek vakbelgyulladasra. Ma vettek ki a varratokat.
Mikor focizhatok legkozelebb?
Amikor kivették a varratokat, nem volt jelen orvos?
Mid volt? Laparoszkópiád, vagy vágtak?
Baaasszus XD. Felre irtam, holnap veszik ki a varratokat!
Lakoroszkopia
Gyalogolni fogsz tudni kb 2-3 hét múlva.
Intenzíven gyalogolni kb 1,5-2 hónap múlva fogsz tudni.
Focizni rendesen kemény erőbedobással viszont legalább 4 hónap, de leginkább az lenne a jobb, ha várnál egy félévet vele, és fokozatosan térnél vissza.
Én kb 5 hónap múlva mentem vissza az edzésekre, de érezhetően teljes játékot legalább 6-7 hónap múlva tudtam csak. Az nagyjából akkor jött el, amikor már tudtam megint újra hasazni rendesen.
(ugye a futáshoz nagyon kell a has, pláne a focinál, ide-oda kitérésekkel nagyon igénybe veszed a műtét általi kényes részed)
Persze addig próbáltam szobakerékpáron tekerni, ezzel javítottam az edzettségemen.
Az orvos nem lát beléd, pláne nem a belső hegesedést, és a gyógyulásod fokát- sebességét.
Az pedig, hogy te elmentél bulizni, és riszáltad magadat, az legyen a te egyéni butaságod, merészséged, és oltári nagy szerencséd eredménye. Ezt Ne általánosítsuk.
A vakbél műtét bár az orvostudománynak rutin, de a szervezetnek nem rutin "felgyógyítani". Ehhez sok idő kell, és sok pihenés. Utána jöhet a foci, ami megint nem kis megterhelés a szervezetnek, és két dologra fordítani az készleteit elég rizikós.
Itten az a baj, hogy en mar a mutet utan 3. napon setaltam. Fajdalmaim egyaltalan nem voltak, annyi h a 4. napon jott meg a szekletem. azota is mindennap volt. Orvos meg azt mondta, hogy tessek mozogni, ne hogy osszenojjenek a beleim. Ma megyek varratszedesre, megkerdezem.
TOVABBI VALASZOKAT EZENTUL IS VAROM! :))
Nem azt írtam, hogy ő is "riszáljon", nekem a laparoszkópomnál nem vakbélműtét volt, kisebb beavatkozás volt. Arra akartam csak utalni, hogy ettől a módszertől lényegesen gyorsabban lábra lehet állni. Volt ezen kívül két másik hasi műtétem is, amikor vágtak, szóval van viszonyítási alapom. És mint ahogy az orvos javasolta, kell is mozogni.
Nem csak az összenövések miatt, hanem a trombózis veszélye miatt is. Hogy ténylegesen mikor sportolhatsz, azt inkább mondja meg az orvos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!