Epilepsziások milyen lázcsillapitót szedhetnek? 100 mg os lamolepet szedek
Szerintem bármilyet, de
"kérdezze meg kezelőorvosát - gyógyszerészét"
Szervusz , sorstárs! : )
47 éve születtem asztmával , epilepsziával . Nagyrohamok 10 éves koromtól.
Minden sz.rt kipróbáltak már rajtam , jelenleg Lamolepnél (2X200mg) és Keppránál (2X1500mg) tartok. (Ismert)gyógyszerérzékenységem nincs , de ettől függetlenül sem hívták fel a figyelmem arra ,
hogy bármelyik lázcsillapító "bezavarhat", "összeférhetetlen". Nálam hűtőfürdő és Algopirin
és mentő , "ami" segít. (pár évente vagyok lázas csak , de akkor 41-42 alá nem adom ,
rögtön "intenzívebbé" válik az élet , pillanatok alatt dögrováson vagyok )
Szerintem a válasz nem feltétlenül elegendő itt , mert egyéni , "személyre szabott" is lehet ,
kinek mit és abból mennyit : ne elégedj meg azzal a válasszal , amit itt kapsz!
Tapasztalatom szerint ajánlom: patikust kérdezz előbb: többet tudnak, mint egynémely orvos, aki nem vesz figyelembe "társbetegségeket" , kizárólag a maga szakterületét. Ha fél kiló leletet olvas el , akkor sem.
A patikusok ma már készségesek, időt szakítanak, ha kérdezel. Jómagam antibiotikumot kaptam már tüdőembólia után olyat , amit , ha addig szedek , mint a doki mondja , ma nem írkálok itt neked. (Ciprobay) Nem az akkori gyógyszereimmel volt "összeférhetetlen", de magával az epilepsziával , mint olyannal ! A patikus---aki több éve "ismert" , tudta , milyen egyéb bogyókat eszem---hívta fel a figyelmem arra , hogy talántán a Ciprobay nem kéne , kérdezzek orvost, nézzek utána!
Mint utóbb kiderült , másodszor születtem , amikor komolyan vettem a tanácsát.
Tudja a dokid az összes bajodat , patikaszeredet ( vény nélkül szedettet is ) , minden betegségedet ,
ne csak az aktuális betegségedet , amikor pedig átállítanak , azon melegében kérdezz , hogy az új gyógyszered mellett mit kell mellőzz , ha egyéb , "hétköznapibb" nyavalya talál meg !
Lamolep = Lamictal !
Ha a Lamolepre nem kaphatod meg a 90%-os támogatást , kérdezz utána , hogy a Lamictalt felírják-e helyette . Ugyanaz , ugyanúgy a lamotrigin a hatóanyag , viszont a havi adag az én esetemben 2672 forint , ami támogatás nélkül további 24.048 forint lenne !
Magánvélemény : ha Convulexet ajánlanak egykor az epilepsziádra , utasítsd vissza!
Zombit csinál a legtöbb nyavalyatörősből!
Legyen szép a napod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!