Ilyen gerincproblémával műtik az embert vagy mit csinálnak? Nagyon félek
Arra én már nem emlékszem, hogy 24 évesen mik voltak a tüneteim. De mára már tudom, hogy egy ritka nyelőcső rendellenességgel születtem. Ami abból áll hogy a nyelőcső izomzata nem kötődik a garathoz, kettő között van egy rés. Ebbe a résbe bekerülnek az étel apró darabkái, amik ott rothadnak bomlanak el. Ez egy gombócot idéz a garat alatt. A táplálkozásban nyelésben nem okoz gondot, ezért az orvosok ráfogják valami pszichés betegségre. Az orvos, aki a torokba néz nem láthatja a rést, mert fedő takarja el. a garat tölcsérszerű nyúlványa ami mélyen a nyelőcső izomzata közé vezeti az ételt.
Addig nem sok gondom volt vele, amíg rágófogaim megvoltak, meg tudtam rágni rendesen a táplálékot. De az idő haladtával, volt hogy két fogamat is kihúzattam egyszerre. A táplálék egyre több megrágatlan darabkája nyomta, feszítette a garat alatti repedést. A közvélemény amit az orvosok irányítanak azt tartja, hogy a gyomorsav csípi sebesre a nyelőcsövet, és ettől van a gombócérzés a torokban. Senki nem tudja, hogy van ilyen rendellenesség, aminek érzését, tüneteit, a központi idegrendszerre ható, protonpumpa gátlók, gyomorsavlekötőként emlegetett orvosságok enyhítenek, egy rövid időre meg is szüntethetik. De a rést azt nem tömik be, ezért az idegölő gyógyszer hatása ha múlik, a gombócérzés újra és újra kiújul. Ha jót akarsz magadnak, ezzel a problémával nem mész orvoshoz. Mert ha megéred a 40 évet idegroncsot csinálnak belőled. A továbbiakat priviben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!