Van miért aggónom, hogy fertőző hepatitis C (HCV) -ben szenvedek? Többi lent
Amióta betöltöttem a 18- életévemet azóta rendszeresen adok vért, jelenleg 19 éves vagyok.
Kaptam el levelet,hogy, a laborvizsgálat során valamilyen eltérést találtak, így be kellett mennem az Országos Vérellátó Szolgálat Központba, majd egy olyan leletet kaptam, hogy:
Fertőző hepatitis C (HCV) vizsgálati eredmény
anti-HCV szűrővizsgálat ---> reaktív (pozitív)
anti-HCV LIA ---> negatív
Ez az eredmény bizonytalan, ezért meg kell majd ismételnem azt a véradást, de tudni szeretném, hogy ez minek az előjele? lehet, hogy fertőző beteg vagyok?
Köszönöm, hogy elolvastad!
Várom a válaszokat!
*aggódnom
Bocsi, a helyesírási hibáért!
Ez az eredmény azt jelenti, hogy a megerősítő módszerrel (LIA) negatívnak bizonyultál. Nem vagy fertőző beteg ennek az eredménynek az alapján. Ismételni azért érdemes, de ne aggódj, csak azt akarják tudni, hogy állandóan fennáll-e a szűrővizsgálatnál az álpozitivitásod, mert akkor nem adhatsz többet vért, mert a verifikálás (megerősítés) sokba kerül).
A szűrő módszerek néha akkor is reaktívak, ha nincs fertőzés, ezért kell minden egyes reaktív mintát megerősíteni egy másik, drága módszerrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!