Észrevehető egy illetőn ha ha még kezelés alatt áll is hogy pajzsmirigy beteg?
Ránézésre miből lehetne tudni szerinted? :)
Nagyon nehezen jönnek rá az orvosok is, hogy mi a probléma, ha nem kérik a megfelelő vizsgálatokat.
A szem kidülledése lehet egy jel, túlműködésnél azt hiszem, de ha kezelik, akkor ez sem szokott bekövetkezni.
így van, az előző jól írta, a szem is kidülledhet, ezt elfelejtettem.
hát figyu, én pm beteg vagyok, és jártam több orvosnál: igen, látszik, az orvos látja. pl. nekem volt, hogy a mozdulataimból, a viselkedésemből látta az endokrinológus, mikor még nem is tudta, milyen panasszal fordulok hozzá. volt, aki a körmömön is látta a tüneteket.
de ahogy írtam, vannak simán észrevehető testi tünetek, amik látszanak.
az alulműködés akkor látszik, ha nagyon meg van nagyobbodva a pajzsmirigy (ez alulműködéskor gyakran előfordul).
de az is lehet, hogy semmi sem látszik. nyilván, az elhízás az lehet másnak is a következménye, nem csak egy alulműködő pajzsmirigynek, szóval abból következtetést nem lehet levonni.
Nekem túlműködik, de egy kinziológus simán megmondta egy fényképem alapján.
Amúgy kórosan sovány vagyok (169/40), szr az étvágyam, és hízni sem tudok.
De a kezelés után már talán jobb lesz, csak most beszedtem egy fsza torok-szájgyulladást, most meg a hasam megy, így három napja nem eszek, csak levest iszok. -.-
Nem olyan nagy dolog egy pajzsmirigy alulműködés, szedni kell rá gyógyszert, ami pótolja azt a hormont, amit a pajzsmirigy termelne, csak nem tud eleget termelni. Ezt élete végéig kell szednie az illetőnek, mint a cukorbetegeknek az inzulint adni. Csak az alulműködésre nehezen jönnek rá, azt hiszik, hogy a lelassult viselkedés mögött valami más van, depresszió pl. El is hízhat az illető. Én minden vérképhez kérnék pajzsmirigy-vizsgálatot is.
A túlműködést könnyebb felismerni, de nehezebb kezelni, azt hiszem. Vagy kimetszenek egy darabot a pajzsmirigyből, hogy kevesebb pajzsmirigy termeljen kevesebb hormont. - Egyébként a pajzsmirigy által termelt hormon minden szerv működésére kihat, még az agyműködésre is, ezért nagyon fontos tudni, hogy jól működik-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!