Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ez tényleg igaz a gyógyszer...

Ez tényleg igaz a gyógyszer iparról?

Figyelt kérdés

Nem olyan rég olvastam a Facebookon egy olyat, hogy "A gyógyszer ipar célja az, hogy nem meggyógyítani, hanem életben tartani a rákos beteget, mert ha rájönnek az ellenszerre, akkor hatalmas veszteségek érnék a gyógyszeripart."

Ez engem nagyon felháborított, hogy hogy.lehetnek ekkora férgek..

16 éves vagyok, de engem ez nagyon meglepett..

2015. máj. 2. 19:30
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

A FB-on rengeteg (sokszor kifejezetten veszélyes) hülyeség kering.

1. A #3-as hozzászóló nagyon jól írja, hogy a "rák" nem egy önálló betegség, hanem egy hatalmas gyűjtőkategória. A rákos sejtburjánzás mögött rengeteg genetikai mutáció húzódhat meg, éppen ezért több (tíz)ezer potenciális célpont van. És ezek sokszor még egyénen belül is váltakozhatnak. Éppen ezek miatt, ha valaki "rák ellenszeréről" beszél, akkor az hazudik és biztos, hogy semmit se ér a portékája.

2. Az oké, hogy a gyógyszeripar elvileg többet keres azon, ha a beteg nem meggyógyul, hanem tartósan beteg és folyamatos gyógyszerelésre szorul. Viszont a mérleg másik serpenyőjében ott vannak a biztosítók (legyen az állami vagy magán), akiknek a több ezer milliárdos egészségbizniszben éppen az az érdekük, hogy minél kevesebb pénzből minél több egészséges ember legyen. Vagyis, ha létezne bármilyen hatékony megoldás, akkor azt az állami/non-profit szféra is felfedezte volna.

3. Már a jelenlegi kezelési protokollokkal is számos daganatos megbetegedés gyógyítható. A legjobb példa a gyerekkori AML (egy leukémia fajta), ami kemoterápiával 80%-ban VÉGLEGESEN gyógyítható, míg 20 évvel ezelőtt szinte minden gyerek meghalt benne. De számos más daganat is gyógyítható, amennyiben idejében diagnosztizálják.

4. A B17, varázsteák, gyógyító mágnesek és csodaásványok mind hülyeségek. Ezek a "biosarlatánok" még a gyógyszercégektől is milliószor profitorientáltabbak! Filléres gyökereket (NULLA GYÓGYHATÁSSAL) adnak el vagyonokért és kihasználják szerencsétlen kétségbeesett embereket, akik minden szalmaszálba belekapaszkodnának!

2015. máj. 2. 20:23
 12/12 anonim ***** válasza:
Nekem anakidején a cipralexre mondtàk milyen kàros aztàn a végén az gyógyított meg.Hàl istennek hogy beszedtem.Meggyógyultam tőle és màr ezer éve nem szedem.Na ennyit a mendemondàkról.
2015. máj. 2. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!