A 21 éves főiskolás fiamnál discopátiát (L. V. -S.1. csigolya) mutatott ki a röntgen. Tudtok javasolni valami hatásos kezelési módszert?
Köszönöm a válaszokat!
Az orvos alaposan áttanulmányozta a röntgenfelvételt (kettő is), ez alapján mondták egyértelműen a discopátiát.
Én úgy gondolom,hogy jó lenne még CT, vagy inkább MR vizsgálat is, ezért a jövő héten ismételten felkeressük az orvost mert az általa írt gyógyszerek semmit nem hatnak.
Én is az úszásra kérdeztem rá rögtön: azt mondta,hogy háááááát jó, de Ő inkább a gyaloglást,túrázást javasolja vékony talpú cipőben egyenetlen talajon. Persze először szedje be a fájdalomcsillapítókat mert egyébként pár lépésig jut el...
Elhiszitek,hogy meg vagyok rémülve....
Nekem is van, 23 éves vagyok, Mri vizsgálaton derült ki, panaszt nem okozott, nem kell megijedni, mozogni meg kell, ugyanúgy L5S1 nekem is: az l5 s1 discus dehidratált ellapult, kis kiboltosulás mely a bal oldali kilépő gyököt modellálja, tisztán emlékszem arra a durva mozdulatra amikor szétcsaptam a derekam.. Egy erős hirtelen nagy erejű csavarás. Én sporttal szereztem, az mr 2 évvel később készült és más okból, véletlenül lett felfedezve. Nagyon sok embert, fiatalt érint hasonló dolog és nem is tudnak róla, nem kell annyira félni tőle.
Azóta áttértem a konditermi edzésre és az úszásra. A hegyi túra meg az egyenetlen talajon járás egyébként tényleg a legjobb.
Ülni meg meg kell tanulnu rendesen, nem domború derékkal. Ékpárna, deréktámasz ami jól jöhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!