Nagyon félek, milyen betegség lehet ez?
Nagyjából egy hónapja nőtt egy csomó a hónaljamba, maga a csomó nem fáj, viszont a felkarom igen, de csak egy csíkban, lefelé a könyökömig.
Voltam vele orvosnál, szerinte csak meghúztam, viszont egyik nap rosszul lettem otthon. A szüleim bevittek a sürgősségire, ott egy vérvételre elküldtek, ami szerint a CPR-em túl magas, de egyéb elváltozást nem mutatott.
Aznap még ultrahangon is megnézték a csomót, kiderült, hogy nem is egy van, hanem három. Egy 21x10 mm-es, és két 4 mm-es. Ma kellett mennem mammográfiára, és egy hét elteltével a nagyobb csomó 29x19 mm-es lett, és a két kicsi is 12x10 mm-es. A leleten azt írják, hogy " a csomók mellett több apró csomó is található"
Az a helyzet, hogy ettől nagyon megijedtem, mert utána olvastam a dolognak, hogy talán daganat, limfóma...
De gondolom, ha daganat lenne, akkor nem fájna annyira nem?
Volt már valakinek hasonló panasza, és kiderült, hogy egy-két gyógyszertől meggyógyul?
Lehet, hogy igazad van, kipróbálok valami másik gyulladáscsökkentőt.
Április 29én derül ki az eredmény, mammográfián vettek mintát a nyirokcsomóból, szóval még három hétig rágom a körmöm :)
Amúgy lány vagyok, 20 éves
Igazán nincs mit. :) Ne idegeskedj, mert a stressz lassítja a gyógyulási folyamatot. :) Egy korosztályba tartozunk egyébként (25/N), sok személyes tapasztalatom nincsen betegségek terén, mivel extrán jó az immunrrendszerem, egy évben egyszer (ha) meg vagyok fázva, viszont sokat láttam, sokat tanultam a témában, mert nagyon érdekel. :) Ezért is aktívkodom itt az 'egészség' kategóriában. :D
Viszont ezt megosztom mert eléggé idevág: Tavaj nyáron olyan szinten megfáztam, mint még talán soha (le volt gyengülve az immunrendszerem bizonyos okok miatt, és még a körülmények (a hely ahol tartózkodtam egy hónapig) higiéniai szinten a legalja volt, szóval igencsak veszélyben volt az öngyógyító funkcióm. :D Na nekem ekkor dagadt be a nyirokcsomóm életemben először (és remélem utoljára), ugyanígy a hónaljamban, és ne tudd meg, miket éltem át mentálisan! :D Konkrétan "bekattantam" tőle, nagyon féltem, mindenféle összeesküvés elméleteket kreált az agyam, amikben 1000%-ban meg voltam győződve, annak ellenére, hogy ha mással történik akármi, akkor racionálsan megítélem, mi baja lehet/van, saját magam esetében ez teljesen elszállt a semmibe.. :DD Valakinek, aki bizonyos dolgokhoz nincs hozzászokva, sokkoló lehet, ha ilyen téren változás történik. :D
A lényeg, hogy ne aggódd túl! Nálam jobban úgysem tudod.. :D
Megígértem, hogy írok, amint meglesz az eredmény; hát azt mondták, hogy valamilyen gyulladás van a szervezetembe, attól duzzadt meg a nyirokcsomó is. Infektológiai vizsgálatot javasolt a mammográfiás doktor, mondjuk a háziorvos ennek ellenére nem küldött el rá :D Tüdőszűrőbe, meg egy teljes labort kért, ezeket holnap fogjuk megcsinálni.
Úgy nagyjából ennyi történt. A csomóim megmaradtak, sőt nőttek is egy kicsit, a térdhajlatomban is van már egy.
Ennyit mondtak :)
A tüdőszűrő és vérvizsgálat eredménye is negatív lett, úgyhogy azt mondta a háziorvosom, hogy "bármitől beduzzadhattak a nyirokcsomók", igazából ennyivel el is intézte a dolgot. A hónaljamban változatlanul ott van a csomó, a testem többi részében néha előjön egy-kettő, de pár nap alatt el is múlik, utána egy másik helyen duzzad be. Jelenleg a hasfalamban van egy kisebb amit érzek, fájdogál, két hete a térdhajlatomban volt, de az orvos nem igazán foglalkozik vele.. :/ Mondjuk sokat nem is tud tenni, mert a véremben nem látni semmi kóros elváltozást, úgyhogy fogalmam/fogalmunk sincs mi lehet a baj.
Kedves tőled, hogy érdeklődsz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!