Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Miért van mindig evés után...

Miért van mindig evés után hányingerem?

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok, az utóbbi időben mindig olyan érzésem van evés/ivás után, mintha felfordult volna a gyomrom. Hányingerem van, émelyeg, sőt néha fáj is a hasam. Mostmár lassan rá sem bírok nézni a kajára, mert már az evés gondolatától és rosszul leszek (kb. 4-5 kilót fogytam ez miatt).

Viszont hányni nem szoktam, de néha nagyon közel érzem magamat hozzá. Ja, és ez a rosszullét általában 15-30 percig szokott tartani, azután minden oké megint amíg nem eszek újra.

Soha sem voltak ilyen jellegű problémáim, de ezen kívül nincsenek gondjaim az emésztőrendszeremmel. Tavaly voltam egy teljesen más ügy miatt hasi ultrahangon (nagyon beütöttem az oldalamat és megnézték, hogy a bordámon kívül sérült-e még valamim) és akkor azt mondták, hogy minden rendben van a belső szerveimmel.

Nem fogyasztok semmi olyat, amit eddig nem ettem volna, egészséges az étrendem is, nem vagyok allergiás semmire, nem eszek sokat.

Bocsi a hosszú szöveg miatt...

2015. ápr. 7. 18:09
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nem lehet, hogy túl sok, vagy éppen kevés a gyomorsavad?

Nekem túl sok, ezért gyakran fáj a gyomrom, evés után hányingerem is szokott lenni, főleg ha a savtól gyulladás is kialakul a gyomorszájamnál, vagy a nyombélnél.

Sok mástól is lehet, de esetleg egy ötletnek?

Gasztroenterológust keress fel.

2015. ápr. 7. 22:34
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Szoktam is néha érezni a gyomorsavamat, de eddig nem jutott eszembe, hogy ez ennyit számítana. Mégegyszer köszi :)
2015. ápr. 8. 11:57
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Szívesen! Remélem sikerült azóta orvoshoz menned, és kiderült, mi a probléma.
2015. ápr. 15. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!